מערכת מגדלור ניוז | 26.7.2025 | 21:50

מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, אלפי חיילי מילואים נושאים בעול הלחימה – אבל גם בעול הכלכלי. רבים מהם הותירו מאחור עסקים קטנים שמתמודדים עם ירידה חדה בהכנסות. עיתונאי הדגל ואיש הרוח חנוך דאום החליט שלא לעמוד מהצד, והקים מיזם מרגש שמחבר בין קפה ללב: רשימת עגלות קפה בבעלות מילואימניקים – ומזמין את הציבור להגיע, לשתות, ולחבק.

המיזם זכה לחשיפה רחבה בעמוד הפייסבוק הפופולרי של דאום, בו כתב: "הפגת מכאובי המלחמה – אני ממליץ ללכת לעגלת קפה של מילואימניקים… ישראלים שעשו מאות ימי מילואים יחכו לכם שם (או מישהו מטעמם אם הם בעזה), בלב פתוח. הם צריכים את החיבוק הזה."
הרשימה כוללת עשרות עגלות קפה מרחבי הארץ – מהגליל ועד הנגב – ביניהן גם כאלה שפועלות באזור חדרה, המושבות ועמק חפר:
• עין שמר – קאווה עגלת קפה, שפועלת בלב הקיבוץ ומציעה חוויית בוקר שלווה וטעימה.
• זכרון יעקב – עגלגלה נוף הגבעה, עגלה קסומה במעלה הראשונים.
• עמק חפר ובית חרות – עגלת קפה בית חרות מציעה קפה משובח בחניון בית העם.
• קיבוץ בחן – עגלת הקפה עמנואלה של תמר.
• ביתן אהרון – קפה בפטל, שמציע גם קטיף עצמי.
• שדה יצחק – העגלה הסגלגלה, בית קפה בטבע עם אווירה כפרית.
• פרדס חנה-כרכור, בנימינה, חדרה, אור עקיבא וקיסריה גם נכללים במפת ההמלצות של דאום, באמצעות עסקים קטנים שממתינים לתמיכת הקהילה.
הפרויקט מספק חיבור ישיר ומרגש בין אזרחים למילואימניקים, ומזכיר שלפעמים, חיזוק של עסק קטן הוא לא פחות מהבעת תודה גדולה. לצד ריח הקפה, מרגישים גם את הרוח הישראלית של ערבות הדדית וציונות בשטח. 👈 לרשימת העגלות המלאה: miluim.hanochdaum.com
אכן מחמם את הלב. כול הכבוד.