שלי גנדל | 18.7.2025 | 14:00
📷צילומים: אביטל שוץ וגיל אבירם
במרחק נגיעה מהחיים האורבניים של תל אביב, בתוך נמל קיסריה היפיפה, נמצא מקום שמציע לא רק אוכל טוב, אלא גם חוויית חו"ל אמיתית. אסף צוונג, הבעלים של מסעדת לימאני, פתח לנו את הדלת אל החזון מאחורי המקום המיוחד הזה, שהפך לאתר חובה לכל מי שמחפש תחושה של חופשה, נוף מרהיב, ואוכל ים-תיכוני משובח.
ספר על עצמך , מה הרקע שלך?
אני אסף צוונג בן 48. ב-11 שנים האחרונות אני הבעלים של מסעדת לימאני בנמל קיסריה. לפני שהגעתי ללימאני היתי הבעלים של הרוזה פארקס בתל אביב, ובגדול אני מגיע מעולם הבארים.
איך הגעת לעיסוק שלך?
האמת שללימאני הגעתי במקרה. בהכשרתי אני הנדסאי בניין. חיפשתי עבודה בניהול פרוייקטים. את המקום הגעתי לראות במקרה. היתה שם מסעדה שלא עשתה חסד עם המיקום המדהים, מצדה רומית עתיקה על קצה הנמל, מוקפת בנוף. מיד ראיתי את החזון של המקום שצריך להיות שם. הצלחתי להדליק בחזון שלי את שני החברים שלי מהתואר הראשון שהיום הם השותפים שלי, ליאור גרינהויז ועמית דינר, והשאר זה היסטוריה.
ספר על העסק שלך.
בתור אנשים שמגיעים כל יום למסעדה, אי אפשר להתרגל לנוף, לשקיעות, זה באמת תחושה של חו״ל . ולנו חשוב שהלקוחות שלנו גם יקבלו את האווירה הזאת.
אנחנו יושבים בלב נמל קיסריה העתיק, ככה שמגיעים אלינו מהרגע שירדת מהרכב נכנסת לחוויה, אם זאת ההליכה של 400 מטר למסעדה ועד ההגעה למסעדה שיושבת במצודה העתיקה. הים נמצא ממש מול העיניים – כל הזמן נכנסת בריזה נעימה, ריח של ים, וכל זה לפני שהתחלנו לדבר על האוכל.
זה מקום שבאים אליו כדי לעצור רגע מהשגרה ולהרגיש בחו"ל – רק חצי שעה מתל אביב.
מהי ההתמחות?
אנחנו מתמחים בדגים טריים, פירות ים, וכל מה שטעים ובא מהים התיכון. התפריט שואב השראה מהמטבחים היווני, האיטלקי, הצרפתי והספרדי – אבל תמיד עם טאץ' מקומי. המנות גדולות, צבעוניות, טריות ברמות – בלי פוזה, פשוט אוכל טוב, עשוי כמו שצריך. כמובן שיש גם אופציות טבעוניות וצמחוניות, ואנחנו משתדלים שכל אחד ימצא פה משהו שיאהב.

מה חשוב לך שיידעו עליך או על העסק שלך?
מה שחשוב לנו שכולם ידעו זה שלימאני זה לא רק מקום לאכול בו – אלא חוויה שזוכרים. זה ממקום שאפשר להעביר בו יום שלם באמצע השבוע, פשוט להישאר לשבת ולהנות מהים. הרבה מהצוות שלנו הולך איתנו תקופה ארוכה וזה כיף לחזור למקום שאתה מכיר כבר את האנשים ומחייכים אליך ושמחים שחזרת.
אנחנו מקפידים על שירות אישי וחם, על חומרי גלם טריים מאוד, ועל אווירה שמזמינה אנשים להישאר, לשבת, לנשום את הים – וליהנות. רוב האנשים שמגיעים אלינו פעם אחת – חוזרים שוב, עם חברים, משפחה או בזוג. וזה מבחינתנו הכי מרגש שיש.
מה החזון שלך?
כשהגעתי למקום בפעם הראשונה התחושה היתה שנסעתי חצי שעה והגעתי ליוון. אין כזה בישראל.
החזון היה מקום בילוי שהוא הרבה מעבר לרק אוכל. איך לחבר את המיקום הכל כך מיוחד וייחודי הזה, של המבצר, הים והתחושה הים תיכונית הזאת.
זה מתחיל מהמוסיקה – הפלייליסט שלנו מאד מקופד – ווייבים של אופטימיות, חופשה, נשמה, ים תיכון וחופש.
ומשם זה למנות – שכמובן התפריט הוא דגים ופירות ים, קליל, קייצי מושפע עם טאץ׳ מקומי.
כל מה שצריך בשביל להרגיש חו״ל קרוב לבית.
לימאני נמל קיסריה, בתוך הגן הלאומי
שעות פעילות:
ראשון–חמישי: 12:00–21:00
שישי–שבת: 11:00–22:00
טלפון להזמנות: 04-6363989