שוחררה למעצר בית: יולנדה יבור מאור עקיבא תשהה באזור רמות מנשה לאחר ערעור על הארכת מעצרה
בית המשפט המחוזי בחיפה הורה על שחרורה של יולנדה יבור למעצר בית (12.9.25), לאחר שקיבל חלקית את ערעורה על הארכת מעצרה. יבור, שנעצרה ב-10 בספטמבר בחשד להסתה לטרור בעקבות פוסט שפרסמה באינטרנט, תשהה במעצר בית מלא בביתם של חברים ביקנעם.
לחצו כאן לעוד חדשות אור עקיבא
יבור, עליה נאמר שהיא "אישה משכילה ובעלת השפעה", נעצרה לאחר פרסום פוסט שהמשטרה טענה כי מהווה הסתה נגד ראש הממשלה. בבית משפט השלום בעכו, הוא נשלחה להארכת מעצר עד 15 בספטמבר. עורך דינה טען כי הפוסט המדובר אינו מתייחס לראש הממשלה בישראל, וכי היא לא אחראית לתגובות של אחרים. המשטרה, לעומת זאת, הציגה סרטון מהדיון הקודם שבו יבור עצמה התייחסה לדברים, והפנתה לגרסתה שבה ציינה כי חשבה שמדובר במחאה נגד ראש ממשלת נפאל, מה שהוביל לקשר בין הדברים.
השופט ארז פורת קבע כי הכתיבה חורגת מגבולות חופש הביטוי, וכי התגובות לפוסט מראות כיצד אחרים הבינו זאת. עם זאת, הוא ציין כי עוצמת החשד היא "ברף מתוחם", שכן יבור לא קראה לפעולה ישירה. השופט התחשב בהיעדר עבר פלילי של יבור וקבע כי חלופת מעצר תוכל לאיין את המסוכנות לכאורה.
יבור תשוחרר ממעצרה בתנאים מגבילים, הכוללים הפקדת 7,500 ש"ח כערובה, איסור מוחלט על שימוש בכל מכשיר בעל גלישה אינטרנטית, ושהות במעצר בית מלא ביישוב באזור רמות מנשה. ארבעה מפקחים יפקחו עליה בכל עת. עוד צוין כי יבור הסכימה למחיקה מיידית של הפוסט המדובר.
נעצרה בחשד להסתה לאלימות
תחילה, שוטרי מחוז חוף עצרו (רביעי, 10.9) את ד"ר יולנדה יבור, תושבת אור עקיבא ופעילת מחאה מוכרת, בחשד להסתה לאלימות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. המעצר בוצע לאחר שחוקרי מפלג ההונאה במחוז פתחו בחקירה בעקבות דיווח שהתקבל שעות ספורות קודם לכן על פרסומים ברשתות החברתיות שנחשדו כהסתה. בצהריים של ה-11.9 נעתר בית משפט השלום בעכו לבקשת המשטרה והאריך את מעצרה עד ליום שני, 15.9.25.
לפי החשד, יבור שיתפה סרטון של שליחת חב"ד בקטמנדו, שבו תוארו אירועי מחאה בנפאל, וציינה כי "הבית של ראש ממשלת נפאל הוצת והוא התפטר". לצד הסרטון הוסיפה יבור את הכיתוב "רק כך", אמירה שבעיני המשטרה מהווה קריאה לאלימות כלפי ראש ממשלת ישראל.
המשטרה מסרה כי לאחר קבלת האישורים הנדרשים לחקירה בעבירות מסוג זה, יבור נעצרה והועברה לתחנת אום אל-פחם לצורך חקירה, ולא ליחידת ההונאה בחיפה כפי שנעשה בעבר. עורכת הדין אושרת קירמה ממערך עצורי המחאה הגיעה לתחנה כדי לייעץ לה לפני פתיחת החקירה.
פעילת מחאה מוכרת הנחשבת לקיצונית
יבור, מהדמויות המזוהות ביותר עם המחאה נגד נתניהו, נעצרה בעבר מספר פעמים במהלך הפגנות בכניסה למעונו של ראש הממשלה בקיסריה. היא נחשבת לקיצונית באמירותיה והיא התבטאה לא אחת באופן חריף נגדו, אך בעבר לא אושרה חקירה נגדה בעבירת הסתה.
תושבים באור עקיבא זועמים על פעילותה
בקרב תושבי אור עקיבא, המזוהים עם רוב לצד הימני של המפה הפוליטית, נרשם הלילה עוד פרק בזעם כלפי יבור. התושבים לא נותרו אדישים לדיווח על מעצרה ואמרו כי הם "מקווים שהפעם יעשו לזה סוף". התבטאויות נוספות נגדה היו קיצוניות יותר וכללו קללות ואיחולים מסוגים שונים, שאף הם יכולים להוות הסתה בפני עצמם.
האישה הזאת פשוט מדמנה מסריחה.שמאלנית פריבילגית טפי עליה