זה היה נראה רע, רע מאוד אפילו, או כמו שרון אלקובי מאור עקיבא, צעיר ופעיל ציבור, מתאר: “הדירה נראתה פחות טוב מתא בבית סוהר במדינת עולם שלישי”.
אלקובי הגיע לפני כחודשיים לדירה של חברת “עמידר החדשה” בה מתגורר תושב ערירי – דירה שאינה ראויה למגורים. “כחלק מעשייתי החברתית למען הציבור, לפני כחודשיים, קיבלתי פנייה מאדם שיקר לליבי מאוד”, מספר היום אלקובי.
“איש מבוגר וערירי שגר בעיר אור עקיבא, בטענה שהוא חיי בדירה בפרויקט של ״חברת עמידר החדשה״ והדירה עצמה איננה ראויה למגורי אדם. לא היה קשה להבחין בעצבות, בתסכול ובחוסר האונים בו היה מצוי אותו האדם.
אלקובי מציין עוד כי “הפנייה סיקרנה אותי מאוד והרגשתי צורך עז ללכת בעצמי ולראות במה מדובר. בכל זאת, טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים. כשהגעתי לדירה חשכו עיניי. פשוטו כמשמעו. אתאר זאת כך, הדירה נראתה פחות טוב מתא בבית סוהר במדינת עולם שלישי, אני לא מגזים”.
אלקובי מתאר ריקבון מתקדם, עובש, פיצוצי צנרת, שקעי חשמל שרופים ומסכני חיים, חלודה ועוד. “במצבים כאלה, מי שמכיר אותי יודע שאין סיכוי שאעמוד מן הצד ולא אפעל בכל הכוח לשנות”, הוא מודה.
“כאשר יצאתי מהדירה, קבעתי לעצמי מטרה, לדאוג ולהוביל לשיפוץ מן היסוד של אותה הדירה בהקדם. ראוי שאבהיר, תחילת ההליך אל מול ״עמידר החדשה״ הייתה מסועפת, רצופה במכשולים ובבירוקרטיה רבה. בואו נאמר זאת כך, לאדם בן קרוב ל-70 חולה ומתוסכל מפניות חוזרות ונשנות שלא באמת נענו/טופלו, אין סיכוי מול הסבך הבירוקרטי הזה. פשוט אין סיכוי. עצוב ומכעיס”.
הוא מציין כי לאחר פניות ומאמצים רבים תוך עירוב של גורמים בכירים והתמדה יום יומית בהפעלת לחץ על מקבלי ההחלטות בחברה ובכלל, הושג תקציב רב ו”חריג” כך כלשון החברה, לשיפוץ הדירה.
“ב-03.01.2020 נכנסו הצוותים והחלו לתקן לא רק את הדירה אלא גם קצת מן העוול שנעשה לדייר במרוצת השנים. על כן, ולמרות כתיבתי הביקורתית כנגד התנהלות החברה אל מול הדייר ובהתאם לנסיבות המקרה, חשובה גם התוצאה. והיא לשמחתי חיובית מאוד.
“לפיכך, אני מבקש להודות מקרב לב לחברת עמידר החדשה על הסיוע והרצון הטוב להוביל לשינוי משמעותי. זה לא מובן מאליו. תודה רבה לכם. לסיכום, אני שמח ונרגש להודות לגורמים השונים שסייעו לי להוביל את השינוי האדיר הזה. בנימה זו, אאחל לכולנו בריאות איתנה, אושר ומי יתן ונדע כולנו ימים טובים ויפים יותר כבר בעתיד הקרוב”.