כשבוע לאחר שריפה גדולה שפרצה בשטח פתוח שבין רחוב בלפור להרצל באור עקיבא, ודיירי הבניינים ברחובות הסמוכים מאבדים סבלנות וטוענים כי העירייה מפקירה אותם.
בשבוע שעבר, הוזעקה ניידת כיבוי אש בעקבות שריפת קוצים בשטח המוזנח, שריפה שעד מהרה התקרבה לבניינים המשותפים הנמצאים ברחובות הרצל ובלפור. ניידות הכיבוי הספיקו לכבות את הלהבות רגע לפני שהתקרבו לבניינים, שפונו קודם לכן מדייריהם.
כזכור, בין בית ספר “רוטשילד” הישן, המשמש היום כמבני משרדים של העירייה, מתחם בו נמצא גם בית מדרש “קול יעקב”, עמותת “ואהבת” ועמותת “מאיר פנים”, לצד בנייני המגורים שברחובות בלפור והרצל, ישנה מובלעת בדמות שטח בר טבעי שבמהלך השנים צבר פסולת רבה ואינו מטופל.

תושבי רחוב בלפור מלינים מזה שנים על השטח הפתוח המוזנח, הכולל בעיקר עשבייה לא מטופלת, ומהווה מוקד לזריקת חפצים ופסולת ישנה על ידי אנשים אחרים. הפסולת הנערמת מדי שנה מהווה אכסניה למזיקים וגם לנחשים, והדיירים שפנו לעירייה מספר פעמים על מנת שתטפל בשטח – לא נענו.
"זה הכל נובע מכך שלעירייה לא אכפת", מתארת דיירת הרחוב למגדלור ניוז באמצעות המסר האדום. "העירייה לא באה לנקות את כל העשבייה, ובמקרה של השריפה – כנראה מישהו עישן והכל התלקח. אם הכבאים לא היו מגיעים בזמן, הדירות שלנו היו נשרפות. יכול היה להיות פה אסון כבד בגלל מצבור הגז שנמצא פה".

דיירת אחרת הביטה בכבאים ושיבחה אותם: "כל הכבוד לכבאים על העבודה. ללא ספק הצילו לנו את החיים", ציינה והוסיפה: "השכנים מזהמים את הסביבה, צריך לפתוח בחקירה ולהפסיק את זה סופית".
רק לפני כחודשיים פרסמנו כי על רקע העליה במספר הדיווחים על לכידת נחשים בשטחים פתוחים והעונה החמה שבפתח הגורמת לזוחלים לצאת ממקומות המסתור, טענות בקרב דיירי רחוב בלפור באור עקיבא כנגד עיריית אור עקיבא על הזנחה בשטח פתוח הגובל עם דירותיהם.
ראש עיריית אור עקיבא יעקב אדרי מסר בתגובה: "אטפל בנושא".