מעברי החצייה במרחב העירוני שוב בכותרות. ב-ynet פורסמה היום (ה’) כתבה נרחבת על כך שנתוני הרלב”ד מצביעים על פגיעה מתמשכת של הולכי רגל בתאונות דרכים, והסיבות לכך רבות. ממעברי החצייה שנמחקים כמעט לגמרי, דרך המחסור בתמרורים שמזהירים על חציית הכביש, ועד לפסי ההאטה שיכלו למנוע תאונות”. באתר הוסיפו כי “המדינה כשלה בהגנה על הולכי הרגל”.
נסיעה קצרה באור עקיבא בשבוע האחרון (14.6) חושפת תמונת מצב עגומה בנוגע למעברי החצייה בעיר. במקומות מרכזיים כמו בציר רחוב הנשיא מהקניון ופנימה לשני הכיוונים – מעברי חציה רבים מחוקים ולא כל כך נראים על הכביש.
העירייה בדרך כלל מחדשת את מעברי החצייה פעמיים בשנה, אך נראה כי הצבע לא מחזיק מעמד והולכי הרגל בסכנה, במיוחד ברחוב הארוך והסואן שכבר הביא ללא מעט תאונות דרכים בשנים האחרונות.
השבוע דיווחה עמותת ‘אור ירוק’ לבטיחות בדרכים כי 140 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בחודשי הקיץ הישראלי בקיץ 2019 (מאי-ספטמבר), בסך הכל נפצעו בתקופה הזאת בתאונות למעלה מעשרת אלפים בני אדם.
באור עקיבא נפגעו בתחום העירוני בקיץ שעבר 11 בני אדם וסך הכל – 172 בני אדם בעשור האחרון. נתונים מטרידים.
ב-ynet הוסיפו כי כרבע מההרוגים בתאונות דרכים בשנה האחרונה היו הולכי רגל, כך לפי נתוני הלמ”ס שפורסמו לאחרונה. 78.5% מהנפגעים (פצועים והרוגים) בעת חציית כביש נפגעו במעבר החצייה, 15% מהם נפגעו במעבר חצייה מרומזר. בנוסף, שליש מהולכי הרגל שנהרגו בעת שחצו כביש עברו במעבר חצייה.
כאמור, על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ”ס, מעל מחצית מבין הנפגעים במהלך חודשי קיץ 2019 בתאונות דרכים נפגעו בתחומי הערים והישובים – 5,637 בני אדם. עוד עולה מן הנתונים כי בקיץ הקודם נהרגו 55 בני אדם בתאונות דרכים בתחום העירוני, ו-630 בני אדם נפגעו באורח קשה.
מן הנתונים עולה כי בירושלים נפגעו 662 בני אדם בתאונות בקיץ 2019, יותר מאשר בכל יתר הערים, כך בתל אביב-יפו נפגעו 658 בני אדם, בחיפה 345 נפגעו בתאונות דרכים בחודשי הקיץ הקודם ובאשדוד, העיר הרביעית במספר הנפגעים, נפגעו 206 בני אדם.