ענף התרבות בישראל יהיה מבין הענפים האחרונים בישראל אשר יחזור לפעילות, בעקבות משבר נגיף הקורונה, ולאחר ששחקני תיאטראות הפגינו בימים האחרונים על כך שנותרו עדיין ללא פרנסה, החלה מחאה של אלה שפועלים מאחורי הקלעים כדי להביא את התרבות לקהל הרחב: היכלי התרבות.
עוד במגדלור ניוז >>
• תושב אור עקיבא רכב על אופניים חשמליים, נעצר וניסה להימלט תוך איומים על שוטר: “אדחוף לך אצבע משולשת”
• מגדלור ניוזים – עמוד העדכונים מכל האזור מסביב לשעון
• עדות קשה בבנימינה: הכלב נבח, עובר אורח תקף אותו קשות, שבר לו שיניים וגרם לזעזוע מוח
מנהלת מרכז אמנויות הבמה בפרדס חנה-כרכור, ענת תמיר אלקבץ, שבמהלך השנה מתקפד כהיכל שוקק עם פעילות תרבותית בתחומי התיאטרון, הזמר, הקולנוע ועוד, פרסמה בימים האחרונים פוסט בפייסבוק בו פתחה את לבה של ושל מנהלי היכלי התרבות בישראל על אי הוודאות והשיתוק התרבותי.
“כמעט בכל מוסדות התרבות בארץ עמדו השבוע אנשים על הבמה וביקשו לא להשאיר אותה ריקה”, כתבה אלקבץ, “ועמדנו שם 100 מנהלי היכלי תרבות מקרית שמונה עד אילת ואף אחד לא ראה אותנו אנחנו לא השחקנים המפורסמים, הזמרים האהובים, הסטדנאפיסטים המצחיקים, אנחנו לא הבמאי, התפאורן , איש הסאונד, מעצבת התלבושות. אבל אנחנו המנוע שעל כתפינו מוטלת המשימה להביא את התרבות אליכם לישוב, לעיר, למועצה לקיבוץ”.
איתנו, הוסיפה אלקבץ, “יש צוות נאמן שעובד בימים ובעיקר בלילות שמכיר אתכם כמעט אחת ואחד. הקופאיות, המזכירות, אנשי השיווק, עובדי הניקיון, הסדרנים והסדרניות, אב הבית והאיש הטכני, ענת נוי, זהבה, יוסי, איאת וארקדי. צוות קטן אבל מסור ומחויב.

“אבל אתם קהל מנויי התיאטרון, המוזיקה, תיאטרון הילדים והמחול בכל הארץ. אתם הקהל הנאמן שלנו אתם יודעים מי אנחנו ואתם בטח שואלים איפה אנחנו למה לא שומעים אתכם לאן נעלמתם? אנחנו פה (בחל”ת, לא חיוני, בחופשה בחצי משרה). מנסים להחזיק מעמד, מנסים לחייך, ללמוד את המצב ומאמינים שעוד יבואו ימים טובים, אבל תכלס אף אחד לא באמת סופר אותנו. בואו הצטרפו אלינו למחאה שקטה מחאת היכלי התרבות, המחאה הזו חשובה והיא בידכם.
היא סיכמה בתקווה כי “עם הקמתה של הממשלה החדשה וכניסתו של שר חדש למשרד התרבות אנחנו דורשים, לחזור לפעילות מלאה במתווה מובן ובהיר שלוקח בחשבון את הקשיים והמענים הכלכליים המתבקשים. רוצים לחזור לתת שירות , רוצים לראות אתכם בהיכל התרבות גודשים כל כסא פנוי, נהנים. כי תרבות זו איכות חיים. כי תרבות זו זכות, כי תרבות סופה לנצח. תבטיחו לנו שתחזרו לגדוש את היכלי התרבות”.