מגדלור ניוז

רחוב ימי בנימינה. לצילום אין קשר לתוכן הכתבה

תושבת בנימינה חשפה ברשתות החברתיות כי שנתיים אחרי שהוטרדה, היא עדיין חוששת לצאת לבד למרחב הציבורי. התושבת (נ’, שמה שמור במערכת) חושפת כי גם שנתיים לאחר שהוטרדה במרחב הציבורי, היא עדיין מתקשה לחזור לשגרה.

“רוצה לצאת להליכה (אולי אפילו אצליח לרוץ קצת), אבל לפני שנה הוטרדתי ככה ברחוב…כשיצאתי בשעה כזאת… מה הייתן עושות במקומי?”, שאלה.

“ומה קרה אז? יצאתי להליכה וריצה קצת אחרי 10 בלילה. בנימינה. רכב עם שני גברים. חלונות פתוחים. נסע לאט לאט. התחילו לשאול שאלות… הצלחתי. הצלחתי לא להקשיב להם.
דפקתי ריצה חזרה הביתה, הצלחתי לא לקפוא במקום… הישג בפני עצמו… הצלחתי גם לצאת לצעידה באותו הערב ובימים שאחרי. אבל היום… לא בטוחה… מה היית עושה במקומי?”פעם נהגתי לרוץ בערב בפארק,” היא מספרת, “אבל מאז המקרה, אני חוששת לצאת לפעילות גופנית מחוץ לבית”. 

סיפורה של התושבת אינו יחידי, והוא מדגיש את הצורך בפתרונות לשיפור תחושת הביטחון במרחב הציבורי. בתגובה, הקהילה המקומית הציעה מספר רעיונות, בהם מיזם “מאירות בלילה”. מדובר ביוזמה המתמקדת בשיפור הביטחון האישי בבית, ברחוב ובעולם הדיגיטלי.

המיזם כולל הרצאות, סדנאות הגנה עצמית, ושיפור תאורת הרחוב באזורים מועדים. “אנחנו רוצים ליצור סביבה בטוחה יותר לכולם,” אומרת מובילת המיזם. 

פתרון נוסף בתחום הוא אפליקציית “חברים בשטח”: היוזמה כוללת פיתוח אפליקציה שתאפשר לשלוח התראה מיידית לחברים רשומים במקרה של מצוקה. “זה יכול להיות כמו כפתור מצוקה וירטואלי,” מסביר אחד היזמים, “שיאפשר לאנשים לצאת בביטחון, ביודעם שיש מי שישמור עליהם מרחוק”. 

עקוב
Notify of
guest
4 .
Inline Feedbacks
View all comments
אילן
אילן
24/07/2024 20:06

לא צריך לחפש פתרונות רחוקים, צריך להתנדב לשומר החדש שקיים כבר במושבות

דילוג לתוכן