נועם מור | 20.1.2025 | 19:19

מבנה השימור ההיסטורי שנמצא בכביש 653 בדרך לבנימינה הוא אחד מסמלי הדרך הוותיקים למושבה. אלא שממש לאחרונה הפך המבנה לאכסניה עבור דוכן מאכלים דרוזיים, כשבמקום מוכרים עלי גפן, שמן זית, לאבנה, חמוצים ועוד.
בתוך המבנה הוצבו שולחנות של בעלי הדוכן, והדוכן החדש מסמל יותר מכל את "כיבושם" של דוכני האוכל בצדי הכביש – את כל רחבי האזור. התופעה המסוכנת מציבה בסימן שאלה גדול את הרצון להתפרנס אל מול הסכנות הבטיחותיות שמביאים איתם הדוכנים החדשים שצצים כאמור, כ"פטריות אחר הגשם".

בכביש 653, למשל, בדוכן הדרוזי החדש, אין כמעט מקום לחניית רכבים בצדי הכביש. שולי הכביש צרים, ולאחרונה חניית רכבים גרמה לסיכון עבור משתמשי הדרך. חלק מהרכבים חונים מעט על הכביש והכביש הדו סטרי ללא גדר הפרדה הופך למסוכן עוד יותר.
"זה ממש סכנת נפשות", תיאר נהג שנוסע בכביש מדי יום. "עוצרים שם רכבים, נכנסים ויוצאים בעלי הרכב מדלתות המכונית שמופנות אל הכביש, מי שלא שם לב ולו לרגע אחד עלול למצוא עצמו בתאונת דרכים קטלנית".
כאמור, לא כל דוכן שמוצב בצדי הדרך מוקם באזור בטיחותי. מתחמים לא בטוחים ניתן למצוא בצומת אור עקיבא, דוכן למכירת תותים בין בנימינה לזכרון יעקב ועוד. "חייבים שמישהו יעשה סדר ויאכוף את העניין הזה", אומרת תושבת בנימינה. "התחושה היא שאין דין ואין דיין, כל אחד רוצה להתפרנס וזה מובן אך מצד שני מסכנים את משתמשי הדרך. מי אוכף את זה?".

מה בדיוק כואב לך , תן להם להתפרנס ותן לתושבים להנות מהמאכלים,