מועצת העיר אור עקיבא אישרה הערב (חמישי) את המתווה שהציע ראש העיר יעקב אדרי, במסגרתו ההסכם עם משרד האוצר לגבי מחיר למשתכן יאושר וככל הנראה אור עקיבא תשתלב בהגרלת “מחיר למשתכן” שצפויה להתקיים בחודש ספטמבר הקרוב.
במקביל, אושרה דחיית העברת פארק התעשייה קיסריה לשטחה של אור עקיבא, בתמורה לכך שתקציב קרן קיסריה לאור עקיבא יוגדל מ-8.3 מיליון ש”ח היום לכ-15 מיליון ש”ח אותם אור עקיבא תבקש לקבל. יש לציין כי עד היום נראה היה כי אור עקיבא צפויה לקבל את השליטה על איזור התעשייה קיסריה ב-2022, אך בישיבה הערב נודע כי אין שום אסמכתה חתומה לכך.
בנוסף לכך, תדרוש אור עקיבא מהמדינה הקצבה לפרויקט ביאליק במעל 30 מיליון שקלים וכן שטח במע”ר בלב העיר לצרכי עירייה.
הישיבה, הערב
בהצעתו של ראש העיר אדרי תמכו 6 חברי מועצה.
סגן ראש העיר ארקדי גדילוב, הציע לאשר את הסכם מחיר למשתכן, אך במקביל להתעקש כי קרן קיסריה תעביר הקצבה של 25 מיליון ש”ח בתמורה לדחיית העברת פארק התעשייה לאור עקיבא. בהצעתו תמכו 4 חברי מועצה, כולל חבר המועצה שמחה יוסיפוב – וכאמור, הצעתו של אדרי התקבלה.
יוסי כדורי העלה הצעה נפרדת במסגרתה יאושר מחיר למשתכן בלי קשר לפארק התעשייה, ולמעשה תבוצע הפרדה בין שני הנושאים. כדורי היה היחיד שהצביע בעד ההצעה שהעלה.
[blog_news title=”קראו גם:” style=”” count=”3″ category=”מגדלור-אור-עקיבא” category_multi=”” excerpt=”2″ link=”” link_title=””]
>> קראו גם:
במוקד הסכסוך: מחיר למשתכן באור עקיבא ופארק תעשייה קיסריה [וידאו]