// מתגעגעים לגשם שצפוי לחזור השבוע. בריכת החורף בפארק השרון, חדרה. צילום: גיא שמואלי
תמונות אחרונות




עוד במגדלור ניוז >>
• תושב אור עקיבא רכב על אופניים חשמליים, נעצר וניסה להימלט תוך איומים על שוטר: “אדחוף לך אצבע משולשת”
• מגדלור ניוזים – עמוד העדכונים מכל האזור מסביב לשעון
• עדות קשה בבנימינה: הכלב נבח, עובר אורח תקף אותו קשות, שבר לו שיניים וגרם לזעזוע מוח
זריחה בתחנת הכח אורות רבין בחדרה || צילום: גלעד טופז
החצבים ממש איתנו, רגע לפני שהחורף ייכנס וימטיר עלינו, כך אנו מקווים, עונת גשמים מוצלחת וטובה || צולם באור עקיבא. צילום: איתי טטרו
הצבה הירוקה שני שלא נצפתה בחצי השנה האחרונה במפרץ אילת נצפתה אמש עם בן זוג חדש.
הצבה הירוקה חזרה למפרץ לאחר חצי שנה ונצפתה באור אחרון כשלצידה צב ירוק בוגר שלא נצפה עד כה במפרץ אילת.
ד”ר יניב לוי אקולוג ומנהל מרכז הצלת צבי ים ברשות הטבע והגנים: אנחנו מקבלים תצפיות מצולמות של צבי ים ונכנסות למערכת ממוחשבת כחלק מהמחקר שאנחנו מקיימים על הצבים. לאחר בדיקה שמחנו לראות כי הצבה הירוקה שני נראתה עם זכר שטרם נצפה במפרץ אילת. מדובר בצב ירוק בוגר מינית ככל הנראה מעל גיל 30.
אני מעריך שהצב הגיע מים סוף או מהאוקינוס ההודי.
הצבה הירוקה מגיעה אלינו באופן תדיר וקיבלנו מספר תצפיות שלה בעבר, שמחתי לראות שהיא שבה הפעם אחרי תקופה של חצי שנה בה לא נצפתה, ועוד עם זכר ירוק חדש.
תצפית מתועדת של זוג צבים ירוקים יחד הנה נדירה באילת. אני שמח לדעת שהיא מסתדרת בים ומצליחה להתמודד עם האתגרים הניצבים בפניה. צילום: עמרי עומסי רשות הטבע והגנים
החצבים פורחים בשמורת הטבע נחל תנינים || צילום: שרית פאלצי, רשות הטבע והגנים







החיטה צומחת שוב. בין ימי הזיכרון, תש”ף || צילום: איתי טטרו
סופר (סי)מון: נכון שיש קורונה, נכון שיש ליל סדר, אבל דותן סימון מזכרון יעקב ידע שבערב החג צפוי אירוע משמעותי לא פחות לחובבי צילום, אטמוספירה, חלל ויופי טבעי. ירח מלא שנראה גדול במיוחד – תופעה הנקראת “סופר מון”, נראתה בשבוע שעבר , כאשר מלבד היות הירח מלא, כזה המפנה את כל צדו המואר אלינו, הוא גם היה מצוי סמוך מאוד לנקודה הקרובה ביותר במסלולו סביב כדור הארץ.
דותן סימון, שעבר לזכרון יעקב לפני שלושה חודשים, מספר שידע שבאזור המושבה יש עמדה מעולה לצילום הירח המלא. “פשוט התכוננתי מראש, המתנתי לסיטואציה הזו במשך שעה שלמה מתחת לבית עד שהגיע הרגע המרהיב הזה. כמעט התיאשתי כשראיתי את השמיים מתעננים בעננות שעלולה היתה להסתיר את זריחת הירח אך בסוף הוא הופיע קצת לפני שנעלם בתוך העננים. בירכתי את הרגע והרגשתי בעננים”.
צילומי הירח המלא והמדהים שלו פורסמו באמצעי תקשורת רבים בישראל, שפרגנו לו על הזווית, הצבעים, והייחודיות. דותן, אגב, רווק, למעוניינות.
צפו בצילומים נוספים מהסופר מון, שצילם דותן סימון בערב ליל הסדר >
נופים של בוקר בתקופת מגפה. הטבע פורח במיוחד, בלי דריסת רגלו של האדם || צילומים: דותן סימון
אפשר להירגע. לנשום עמוק. השמש זרחה גם הבוקר || צילום: איתי טטרו
מסימני פורים תש”ף. צילום: איתי טטרו
שדרות דוד המלך, בוקר יום הבחירות, 2.3.2020. צילום: איגור יבדוסין