שרון לוי | 13.3.25 | 18:12
המשטרה עצרה לאחרונה גבר, בן 57, בחשד לעבירות אלימות ורכוש בחדרה.
החשוד, י"א, נעצר על ידי שוטרי תחנת חדרה בחשד להחזקת סכין, תקיפה, איומים, התפרצות וגניבה.
לאחר חקירה ראשונית, החשוד נכלא והובא לבית משפט השלום בחדרה, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו בחמישה ימים.
על פי המשטרה, בחודש פברואר, בשעת צהריים, החשוד ניסה לתקוף אדם אחר באמצעות סכין ואף איים עליו, כל זאת ברחוב רמב"ם בחדרה בסמוך לתחנה המרכזית בעיר. עוד הוא חשוד כי במהלך חודש יולי אשתקד פרץ לדירה ברחוב משמר הים בחדרה וגנב מהמקום רכוש.
סנגורו של החשוד מטעם הסנגוריה הציבורית טען בשמו של מרשו כי הקורבן, שהינו נתין זר, שדד את החשוד באיומים ולקח לו את הטלפון הנייד. מהדיון נודע כי הקורבן נחקר באזהרה אך שוחרר בתום חקירתו, שבה הכחיש את המיוחס לו. נציג המשטרה סירב לחשוף את הסיבה מדוע שוחרר הקורבן חרף החשד שהופנה כלפיו, אך צוין כי הסיבה לכך הוצג בפני בית המשפט.
מדברי נציג המשטרה במסגרת הדיון עלה גם כי לחשוד יש הרשעות בגין עבירות אלימות ורכוש. במסגרת דבריו של הסנגור, הוא טען כי לדברי החשוד הייתה מחלוקת בינו לבין הקורבן על שכר עבודתו של הקורבן. בעקבות כך, לדברי הסנגור, המתלונן שדד את החשוד באופן שגנב לו את הטלפון וברח מהמקום כאשר, כשלטענתו, גם איים עליו. החשוד לא הכחיש כי החזיק בסכין אך הסביר את נסיבות ההחזקה, שהיו הגנה עצמית בעקבות האירוע הספציפי שהתרחש.
בנוגע לחשד להתפרצות, טען סנגורו של החשוד כי על פי גרסת החשוד הוא מתגורר בסמוך לזירת ההתפרצות ומדובר בנכס בשיפוצים, כך שהדבר גם יכול להיות הסבר לראיות פורנזיות הקושרות אותו לפריצה.
כך או כך, בתום הדיון, השופטת ראניה סרוג'י, שעיינה בחומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, קבעה כי קיים חשד סביר בכל הנוגע להתפרצות אך קיימת חולשה בחשד הסביר בכל הנודע לאירוע התקיפה או הניסיון תקיפה שמיוחס לחשוד. בתום הדיון, מעצרו של החשוד הוארך בשלושה ימים.