יום שלישי, ספטמבר 23, 2025
Google search engine

ממתנת שחרור לעסק בינלאומי: מיכלי'ז מזכרון יעקב מציירת חלומות

מיכלי'ז | שש-בש | עסק | זכרון יעקב | טיולים

שלי גנדל | 10.5.25 | 21:50
צילומים: שלי גנדל


מה שהתחיל כמתנה אישית לחברים מהצבא, הפך לסיפור יוצא דופן: מיכל צמח, בת 24 מזכרון יעקב, משלבת עיצוב אישי עם סיפור חיים מרגש, שהוביל אותה להקים את "מיכלי'ז" – מותג של לוחות שש-בש אמנותיים בעבודת יד, שכבר הגיעו לאלפי לקוחות בארץ ובעולם.

"לא חלמתי שדווקא שש-בש יהפוך לדבר הכי משמעותי שעשיתי", מספרת מיכל. "אבל כשחברים מהפלוגה ראו את הלוח שהכנתי להם, הם פשוט התלהבו. הם אמרו – זה משהו שאנשים ישמחו לשלם עליו, וזה הדליק בי משהו."
את דרכה התחילה מיכל דווקא במסלול מדעי תובעני, אך שירותה הצבאי כמפקדת טירונים 03 במגל, שינה את התמונה. "הצבא נתן לי חוסן, ביטחון עצמי והבנה שאני יכולה להוביל", היא משתפת.

אבל לא הכל תמיד היה ורוד. "במהלך השירות הצבאי נפצעתי ברגליים", היא מספרת ומוסיפה: "מה שהתחיל כשברי מאמץ הפך לכאב כרוני שנמשך גם שנתיים לאחר השחרור. ישבתי בבית, מתקשה לעבוד בעבודות פיזיות, וחשבתי מה אפשר לעשות. החלטתי לפתוח עסק קטנטן לציור על שש-בש מתוך תחושה שזה יתפוס, מבלי לדמיין עד כמה. פתחתי חשבון אינסטגרם, וקיבלתי במהרה את ההזמנות הראשונות. התחלתי לצייר בגינה בבית ההורים, ואחרי חצי שנה כבר גייסתי את העובדת הראשונה שלי. משם, העסק הלך וצמח. פתחתי גם חשבון טיקטוק מצליח במיוחד, עם מעל 26 אלף עוקבים כיום".

במרכז הפעילות של "מיכלי׳ז" עומדים אנשים שאוהבים חופש, טיולים, יצירה – וכמובן, משחק טוב של שש-בש. "העיצובים שלנו מגוונים, איכותיים וניתנים להתאמה אישית. כל אחד יכול למצוא שש-בש שילווה אותו בטיולים ובחיים", אומרת מיכל בגאווה. לפני כשנה וחצי היא התחילה להעביר גם סדנאות ציור על שש-בש – מה שהחל בקבוצה קטנה של משתתפים, הפך לאירועים עם יותר מ-150 איש. כיום, בסטודיו במרכז המסחרי של השמורה בזכרון יעקב, מיוצרות ההזמנות האישיות ומועברות הסדנאות.

"המומחיות שלנו היא לקחת כל משתתף למסע יצירה אישי. כל אחד יוצר שש-בש בעיצוב שלו, והחוויה מתאימה לכולם – ילדים, מבוגרים, נשים, גברים, מכל מגזר", היא מסבירה. הסדנאות מועברות ברחבי הארץ, ומיכל מדגישה שהמפגש עם האנשים הוא אחד המרכיבים המרגשים בעסק.

אבל עבור מיכל, "מיכלי׳ז" הוא הרבה יותר ממוצר או שירות. "מצאתי את הייעוד שלי בציור. זה משהו שלא חשבתי שיקרה – הייתי בכלל במסלול מדעי. העסק לימד אותי שכל דבר אפשרי כשמאמינים בעצמך, גם בגיל צעיר. לא רק שהצלחתי להקים עסק יש מאין – גם שיתפתי פעולה עם מותגי ענק והפכתי אותו לשם מוכר".

ומה הלאה? החזון ברור. "החלום הוא להמשיך ולהתרחב. כבר היום אנחנו עם נוכחות ראשונית בארה"ב ובאנגליה. אני שואפת לבסס את עצמי כאמנית בינלאומית – ולגעת באנשים דרך האמנות, בארץ ובעולם".

מיכלי’ז-מרכז מסחרי, השמורה, זכרון יעקב.
שעות פתיחה: א’-ה’ 9:00-16:00
להזמנות וסדנאות: באינסטגרם או בטיקטוק: michali.z או בווטסאפ: 055-9213245′

עוד חדשות
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine