תפילות יום הכיפורים השנה ברחבי הארץ נערכו במתכונת שלא הכרנו: חלוקה לקפסולות, שמירה על מרחק, עטיית מסיכה, המלצה על תפילה בשטח פתוח והקפדה על הנחיות משרד הבריאות. ברחבי הארץ ניתן היה לראות מניינים אשר התקיימו באוויר הפתוח, כך למשל בשכונה הצפונית של אור עקיבא בבית ספר "דרור".
אלא שבשעות האחרונות הצטברו במערכת מגדלור ניוז טענות של תושבי שכונת היובל באור עקיבא, על מתכונת התפילות שהתקיימה בבית הכנסת "היכל אברהם" שברחוב הכרמל בעיר.
"הרחובות היו מלאים אנשים ואופניים", מספרת תושבת העיר, "התכוונתי להגיע לתפילת נעילה והייתי בטוחה שמתפללים בחוץ, בחצר בית הכנסת. להפתעתי וחרדתי, הרחוב המה אדם, חלקם ללא מסכות, שהתקהלו בכניסה. התפילה היתה בכלל בפנים.
"עשרות אנשים, עם מחיצות ניילון חסרות יעילות שכביכול מחלקות את האולם לקפסולות. חס וחלילה שלא יתפוצץ לכולנו בפרצוף. לא רוצה לחשוב מה היה בבתי כנסת אחרים בעיר. איפה האכיפה? מדוע לא השמישמו את חצר בית הכנסת שנותרה ריקה?".
מתפללת אחרת מציינת כי "היו עשרות אנשים ביום כיפור בתוך בית הכנסת בניגוד מוחלט להנחיות. היו מתפללים שהתפללו ללא מסיכות, צפצפו על ההנחיות. הרבנים הראשיים הוציאו פסק הלכה מובהק בעניין. זאת עזות מצח. אנשים שחשבו להתפלל בבית הכנסת הגיעו ונחרדו, ועברו לבית הכנסת השני בשכונה בדרור".
בבית הכנסת "היכל אברהם" דחו הבוקר את הטענות. לטענת גורם מעורב בבית הכנסת, המקום חולק לקפסולות על פי ההנחיות, עם כניסות נפרדות לחלוטין, והכניסה התאפשרה רק עם מסיכות, כאשר מבוגרים לא הגיעו כלל. "היו לנו הנחיות מחמירות ככל האפשר", ציין אותו גורם. "מעבר לכך הוקמה סוכה גדולה בחצר שבה מתקיימות התפילות".
ראש העיר יעקב אדרי מציין כי "גבאי כל בתי הכנסת בעיר עברו תדריך והכנה מיוחדת לתפילות יום הכיפורים והתבקשו במפורש לשמור על כל ההנחיות, קלה כבחמורה. העירייה חילקה לבתי הכנסת 100 מסיכות לרשות המתפללים וכן אריזות אלכוג'ל. האכיפה מצויה בידי משטרת ישראל והעירייה פעלה על מנת שכל התפילות יתבצעו על פי ההנחיות".