מגדלור ניוז


מערכת מגדלור ניוז |  11.8.24  |  20:55


רוני’ס חומוס פול. צילום: מהפייסבוק

“עשיתי ועדיין אני עושה מבצעים מטורפים רק כדי להמשיך להתגלגל בעסק, ובנתיים גם התחלתי לעבוד במלצרות בלילות, כדי להשלים הכנסה, בנוסף, המצב הכללי הנובע בעקבות המלחמה , תיירות הפנים המועטה , עסקים בתחום האוכל שסוגרים מסביבי , המצב הכלכלי והחובות אלייהם נקלעתי יחד עם המימון הגבוהה, כול זה פער בור כול כך עמוק עד כדי אבדון, אשר מאלץ אותי לסגור את העסק , אלא אם כן יקרה נס משמיים והצליח לחזור ולצוף שוב מעל המים”. 

כך תיאר רוני פרל, בעלי מסעדת רוני’ס חומוס פול ברחוב הנדיב בזכרון יעקב, ברשתות החברתיות את הקשיים שהוא חווה ושהביאו אותו להחלטה לסגור את המקום בחודש נובמבר – לאחר סיום חוזה השכירות במקום, בעקבות קשיים כלכליים.

“בצער רב ב- 7/11/2024 אני נאלץ להיפרד מכם ולסגור את המסעדה”, כתב פרל. “בצעד נואש וחסר תקדים ממש רגע לפני קריסה כלכלית והימצאותי האפשרית תוך זמן קצר ברחוב , אני נאלץ לפנות אל ליבכם ולבקש את עזרתכם וחמלתכם, ואני עושה זאת עם ראש מורכן ומלא בושה ופשוט מבקש מכם להגיע למסעדה לתמוך ולהנות מהתבשילים, החומוס , הפלאפל, והסלטים שאני מכין באהבה 7 ימים בשבוע מסביב לשעון.

“לפני 4 שנים פתחתי את עסק המזון שלי במרכז השמורה בזכרון יעקב, לימים עברתי למרכז המושבה בזכרון יעקב ברחוב הנדיב 23, והפכתי להיות גם חומוסיה המשלבת תפריט מגוון של מאכלים. נכון , המקום במושבה לא ניראה הכי מזמין וזאת בעקבות חוסר תקציב לשיפוצים והתחדשות , אך הבסיס לאירוח הקהל שלי מגיע ראשית מניקיון , סדר , טריות ושרות מהשורה הראשונה כמו גם המנות הגדולות שאני מגיש בשפע ואשר רובן ככולן נעשות ממש במקום.

אתם קהל נכבד הצבעתם ברגליים ונתתם המלצות חמות בפייסבוק, בקבוצות, ובגוגל, הגעתם בימי שישי ושבת שוב ושוב לאכול ולקחת אוכל במשקל לסופ”ש הביתה, ואיך לא, החומוס השקשוקה והפלאפל החם שאני מכין במקום, וכמובן בשבת על הבוקר ג’חנון ומלבי משגעים. לימים צברתי מספר רב של לקוחות אשר באו וחזרו מידי שבוע מכול קצוות העיר זכרון יעקב והערים שמסביבה”.

פרל מציין כי החזיק תעודת כשרות אך נאלץ להיפרד ממנה כדי שיוכל לפתוח את המקום בשבת. “השבתות עד לפני מספר חודשים איזנו לי את ההכנסה המועטה במשך השבוע לאורך כול תקופת המלחמה. יש לציין כי כול האוכל וחומרי הגלם שאני מביא כשרים ואפילו כשרים למהדרין ואינני מוכר כאן חלב ובשר, עכשיו כשאני רוצה להחזיר את התעודת כשרות לעסק אין לי את הכסף להכשרת המקום ותשלום חודשי לרבנות”, הוא מציין.

“כמו כן בשלושת החודשים האחרונים נאלצתי להפרד מהעובדים שהיו לי ולעבוד לבד היות ואין באפשרותי לשלם להם , בשבועות האחרונים ראיתי את עצמי זורק המון אוכל במוצ”ש בשווי אלפי שקלים לפח היות והפסקתם להגיע, ותיירות הפנים בגלל החום הכבד נעלמה משום מה, אז החלטתי להפסיק לבשל עד ה 10/9, ולקבל רק הזמנות לסופי שבוע מראש, עשיתי ועדיין אני עושה מבצעים מטורפים רק כדי להמשיך להתגלגל בעסק, ובנתיים גם התחלתי לעבוד במלצרות בלילות, כדי להשלים הכנסה.

“בנוסף, המצב הכללי הנובע בעקבות המלחמה , תיירות הפנים המועטה , עסקים בתחום האוכל שסוגרים מסביבי , המצב הכלכלי והחובות אלייהם נקלעתי יחד עם המימון הגבוהה, כול זה פער בור כול כך עמוק עד כדי אבדון, אשר מאלץ אותי לסגור את העסק , אלא אם כן יקרה נס משמיים והצליח לחזור ולצוף שוב מעל המים. אך בינתיים הריני להודיעכם כי בצער רב ועל פי חוזה השכירות שלי אני נאלץ לסגור את המסעדה ב 07/11/2024. אלא אם כן תפתיעו תתמחו ותגיעו כפי שהגעתם בעבר, לאכול לקנות אוכל ולהנות ממה שיש לי להציע כדי שאוכל לשרוד בתקופה קשה זו. אז עם ליבכם פתוח ויש בכם מעט חמלה , אודה לכם בהגעתכם כדי שאוכל להרים את הראש מעל המים בתקופה קשה זו ואולי להמשיך גם בעתיד לשרתכם נאמנה”.

 

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן