אור עקיבא מתפתחת, גדלה ואוכלוסייתה צפויה להכפיל את עצמה לאחר שתושלם שכונת "אור ים" הצפונית, אולם דוח חדש של משרד הפנים מגלה כי תוספת הדיור בעיר צפויה להוביל לירידה ביכולתה הכספית של העירייה לספק רמת שירות לתושבים.
בעשור האחרון חתמו רשויות מקומיות רבות בישראל על הסכמי גג, ביניהן אור עקיבא. "הסכם גג" הוא הסכם שנערך בין מדינת ישראל, רשות מקרקעי ישראל, משרד האוצר ומשרד הבינוי והשיכון לבין רשויות מקומיות, על מנת להגדיל את היצע הדירות.
בדו"ח של משרד הפנים, שממצאיו פורסמו לאחרונה בעיתון "כלכליסט" נחשפת תמונה מעוררת דאגה, המצביעה על קושי עתידי ביכולת של מרבית הרשויות שחתמו על הסכמי גג שכאלה לתת שירותים מספקים לתושבים בחמש השנים הקרובות.
אור עקיבא מוזכרת בדוח כ"עיר אדומה" בדיור, כלומר עיר שללא תקצוב רמת השירותים לתושביה תרד. על פי הדוח, באור עקיבא נכון להיום אוכלוסייה המונה 22,000 בני אדם, ובעוד 5 שנים צפויה אוכלוסייתה לגדול ב-27%.
על פי הדוח, העירייה משקיעה נכון להיום 5,363 ש"ח למשפחה בעיר, ואילו בעוד 5 שנים ההשקעה פר משפחה תרד ב-16%, ותעמוד על כ-4,500 ש"ח למשפחה.
"אחת הערים שעוברת זינוק משמעותי בהיקפי הבנייה והתושבים, גם בימים אלה, היא אור עקיבא", נכתב ב"כלכליסט". "בעיר ישנם 249 אלף מ"ר שטחי תעסוקה ומסחר, ובתוך חמש שנים היקף שטחי התעסוקה שצפוי להתווסף לעיר הוא זניח ביחס לזינוק באוכלוסיה ועומד על 30 אלף מ"ר בלבד. ההוצאה העירונית כיום ליחידת דיור עומדת על 5,363 שקל, והיא צפויה לרדת בתוך חמש שנים ל־4,500 שקל ליחידת דיור".
לכתבה המלאה ב"כלכליסט" – הקליקו.
// בצילום: אור עקיבא במבט למעלה. צילום באדיבות עמית דוידוב