מגדלור ניוז צרכנות | 20.5.2025 | 20:33
מסעדת SAVA – פנינה קולינרית אתיופית אותנטית, בניהולה של מימי טדסה, הפכה לשם דבר בתחום האוכל האתיופי בעיר ובאזור, במסעדה שמגישה באהבה גדולה את טעמי בית ילדותה של טדסה.
מימי, בוגרת בית הספר לבישול "דן גורמה", עשתה שינוי משמעותי בחייה בתקופת הקורונה: עזבה את תחום השיווק, פתחה קייטרינג מצליח והמשיכה להגשמת חלום נוסף – פתיחת מסעדה קטנה וצנועה, שמביאה לקהל הישראלי את סיפור האוכל האתיופי.

המטבח שמימי מגישה מבוסס על אינג'רה – לחם אתיופי מחמצת מקמח טף, שעליו מוגשים שלל תבשילים מסורתיים (וואט), כמו שירו, אליצ'ה, מיסר ובשרים בבישול ארוך. ניתן לבחור בין מנות טבעוניות, צמחוניות או בשריות – כולן בריאות, צבעוניות וטעימות במיוחד.
המחירים? מפתיעים: מגש אינג'רה צמחוני או טבעוני עולה 50 שקלים בלבד, עם תוספת בשר – 60 שקלים. כל מנה מספיקה בשפע לזוג סועדים. בחודש האחרון פתחה המסעדה אפשרות חדשה – למשלוחים בחדרה ולכל האזור.

מימי עצמה היא הלב הפועם של המסעדה: מארחת לבבית, צנועה וחייכנית, שמבשלת מכל הלב. ביקור ב-SAVA הוא לא רק חוויה קולינרית, אלא גם חיבוק של תרבות, מסורת, ואהבת אדם.
לכתובת המסעדה ושעות פתיחה – בואו לאינסטגרם שלנו.