השף עידו פיינר ממסעדת רוברטה וינצ’י בכרכור, פרסם אחר הצהריים (ראשון, 7.3) פוסט שצבר תאוצה ברשת החברתית.
“מסעדה, לפני הכל, היא אירוח ושמחה בלב. זה לא המקצוע הכי מתגמל כלכלית, אבל לבטח הוא אחד הממלאים באושר”, כתב פיינר והוסיף: “מספיק חיוך אחד של אורח ואנחנו בשמים. בימים האחרונים דנו שעות ארוכות באיך פותחים מסעדה כשאנחנו נדרשים לתפקיד פקחי חיסונים. החלטנו שהרוברטה תפתח השבוע בדרך שתגרום לנו ולכל האורחים במסעדה תחושת שמחה ושיוויון, ולכן נפתח רק את המרפסת והחצר לפי הנחיות התו הסגול.
“אני לא מרגיש שאוכל לפתוח את הרוברטה כשבשעות הפעילות דניאלה לא תוכל להכנס להגיד שלום בטאבון ולהזמין את הפוקצ׳ה בדיוק כמו שהיא אוהבת, אני לא אשאל הורים אם התינוק שלהם מתחת לגיל שנה או האם המתבגרים שלהם התחסנו. הרוברטה פתוחה לכולם!
“כנראה שנפסיד מההחלטה לא מעט כסף וגם לקוחות, אבל לא בחרתי להיות שוטר או מפקח ולא אצליח לישון בלילה אחרי שביצעתי סלקציה בין האורחים. השאלה הכי פולשנית שאשאל היא האם אתם רגישים למאכלים מסוימים. את התיק הרפואי תשאירו בבית, כי אני לא מסוגל להכנס לכם אליו ואז לעבור ליין, ניוקי וספיישלים. מאחל לכולנו בריאות טובה ושמחת חיים”.
https://twitter.com/alonbeer1/status/1368548749379829760