המהפכה לא פוסחת על צפון השרון: שני עסקים באיזור הצטרפו למיזם הכשרות של ארגון רבני צהר

מאת: מערכת מגדלור ניוז, 6.6.19, 12:58

‘צהר פיקוח מזון’ הוא מיזם של ארגון רבני צהר הנותן אלטרנטיבה לרבנות הראשית ומעניק שירותי פיקוח מזון למסעדות ובתי עסק בתחום ההסעדה.

כיום מיזם הכשרות האלטרנטיבי של ‘צהר’ נותן שירות ללמעלה מ-100 מסעדות, בתי מלון ובתי עסק ברחבי הארץ, ביניהם רשתות מובילות כמו ארומה ת״א , רשת מיץ מרק ופסטה בסטה. מטרת המיזם היא להגדיל כשרות בישראל ע”י מתן אלטרנטיבה לכשרות הרבנות.

היום, כשנה לאחר הקמתו, ישנם באיזור הצפון השרון שני עסקים שהצטרפו למיזם של ׳צהר׳. מדובר באלחנן תרבות לחם בקיבוץ משמרות ובמעדני בשר – יקנעם, המוכרת בשרים. את הרשימה המלאה ניתן למצוא באתר צהר, בחיפוש לפי יישוב.

https://www.tzohar.org.il/?page_id=18700

 

ההחלטה לצאת למיזם הכשרות האלטרנטיבית מגיע אחרי דו”ח מבקר המדינה המראה על ליקויים חמורים במערך הכשרות של הרבנות הראשית, דבר שגרם לעסקים רבים לסלוד מיצירת שיתוף פעולה עם הרבנות ולוותר על הכשרות.

הרב רפי פוירשטיין ראש מיזם הכשרות: “צהר פיקוח מזון שמחה לבשר על העסק הראשון בנתניה שמצרף לפיקוח של צהר.  בשל היותה של נתניה עיר ובה ציבור מסורתי גדול אנו מיחסים למהלך זה משמעות רבה.  גם מרכזיותה של המסעדה בסמוך לאצטדיון העירוני מקנה למהלך זה משקל של פריצת דרך.  אנו משוכנעים כי זו רק ההתחלה ונזכה בעזרת ה להגדיל את מספר אוכלי הכשרות. בנתניה ובארץ כולה”

.