Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

חוסם פרסומות בנייד שלך מופעל!

גולשים יקרים, התוכן באתר הינו חינמי ומתאפשר בזכות המפרסמים שלנו. אנא כבו את חוסם הפרסומות על מנת להמשיך לקרוא. לא יודעים איך? צרו עימנו קשר בוואטסאפ: wa.me/972586672383

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

רוצים משהו קליל וממכר לתחילת שבוע? קבלו סלט בורגול שיעשה לכם ספתח נפלא

מתכון נהדר וממכר לסלט בורגול שתרצו להכין עוד ועוד, במהלך כל ימות השנה

שבת, חג, חג, שבת, חול המועד, והשגרה כבר כאן, לא רק בביקור, אלא לפרק זמן ארוך יותר. ואחרי שבת – הנה לכם מתכון נהדר וממכר לסלט בורגול שתרצו להכין עוד ועוד, במהלך כל ימות השנה. משהו טוב ולא כבד להתחיל איתו את השבוע. 

מרכיבים לסלט:

  • 1 כוס בורגול בינוני או גס (מה שאוהבים).
  • 7-8 צנוניות.
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים.
  • 1 בצל קטן לבן, קלוף.
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף.
  • 1/2 צרור עירית.
  • 1/4 צרור עלי נענע.
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ דק.
  • 1/4 צרור כוסברה קצוץ דק (לאוהבי הכוסברה, אפשר לוותר).
  • 4-5 גבעולי בצל ירוק פרוס דק.
  • 4 כפות גרעיני חמנייה (אפשר לוותר), לשיקולכם.
  • 4 כפות גרעיני דלעת (אפשר לוותר), לשיקולכם.

    לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית או 4 כפות שמן קנולה (מה שאוהבים).
  • מיץ סחוט טרי מלימון בינוני.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
  • 1/2 כפית צ’לי גרוס או 1/2 צ’לי טרי קצוץ דק דק (מה שאוהבים).
אילוסטרציה
אופן ההכנה: 

שוטפים את הבורגול כמה פעמים עד שהמים צלולים ומסננים.

אם משתמשים בבורגול גס/עבה יש לבשל אותו במים רותחים עם כפית מלח בערך 15 דקות (כמו פסטה) עד לריכוך. בישול עודף יעשה את הבורגול עיסתי, לכן השתדלו לשמור על צורתו של הבורגול.  אם משתמשים בבורגול בינוני, יש להשרות אותו במים רותחים עם כפית מלח במשך 20 דקות.

מסננים היטב היטב (מומלץ לסחוט קלות בזהירות בעזרת הידיים).

מוסיפים לתוך קערה גדולה את הבורגול, קוצצים לקוביות קטנות קטנות את הצנוניות, גזר, בצל לבן, בצל סגול ומוסיפים לקערה. למי שיש קוצץ בבית – מומלץ לחיסכון בזמן. קוצצים דק את כל עשבי התיבול (עירית, עלי נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק) ומוסיפים לקערה.

אם רוצים להוסיף את הפיצוחים לקערת הסלט, יש לקלות במחבת ללא שמן את גרעיני החמנייה וגרעיני הדלעת עד שמריחים ריח נהדר בכל הבית.

בקערה קטנה מערבבים היטב את את מרכיבי הרוטב (שמן, מיץ לימון סחוט טרי, מלח, פלפל שחור, צ’לי), יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מגישים בטמפרטורת החדר וחוגגים.

המתכון של לאה מאיר, מתוך “אמהות מבשלות ביחד” – ספר המתכונים של לאה מאיר. 

מה אתם חושבים?

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
—————————————————-
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ של מגדלור ניוזר:
מגדלור ניוז אונליין – כל החדשות מכל האזור • חמ”ל – הודעות חירום מידיות • חדרה- חדשות חדרה • אור עקיבא – חדשות אור עקיבא • פרדס חנה-כרכור –חדשות פרדס חנה-כרכור •  בנימינה-גבעת עדה – חדשות בנימינה-גבעת עדה  • זכרון יעקב – חדשות זכרון יעקב •חריש – חדשות חריש • חוף הכרמל – חדשות חוף הכרמל •מנשה – חדשות מנשה • עמק חפר – חדשות עמק חפר
לכל הקבוצות של רשת מגדלור ניוזר – הקליקו
—————————————————-

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

דילוג לתוכן