הצטרפו לקבוצת המתכונים בוואטסאפ
רגע לפני בואו של החורף.. ריח ערמונים קלויים “על האש” באוויר, כדאי לדעת עובדות חשובות על הפינוק החורפי שהוא גם טעים, גם ללא גלוטן, מזין ובעל יתרונות בריאותיים רבים.
הערמונים הם דלי שומן , עשירים בויטמין C , יש להם קליפה קוצנית וחומה. אפשר לאכול אותם קלויים, טחונים ולשלבם בכל סלט, מאפה ותבשיל. הנה מתכון למרק ערמונים מפנק באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
לכל המתכונים במגדלור ניוז
מרכיבים:
- 1/2 כוס יין לבן
- בצל בגודל בינוני, קצוץ
- 1 קישוא בגודל גדול חתוך לקוביות גדולות (ניתן להמיר ב- 300 גרם דלעת(
- תפוח אדמה בגודל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות גדולות
- שקית ערמונים בוואקום
- כף שטוחה חמאה
- שן שום קצוצה
- מלח, פלפל לבן או שחור
- שמנת אלפרו לבישול 5%
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל והשום בחמאה עד להזהבה קלה. מוסיפים את שאר החומרים (פרט לשמנת אלפרו) ו- 3 כוסות מים. מבשלים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אפשר לקשט עם עירית קצוצה.