מתכון מפתיע ובריא: עוגת גבינה-שוקולד עשירה בחלבון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

מתכון מפתיע ובריא: עוגת גבינה-שוקולד עשירה בחלבון

-

מגדלור-פיד ♋

הצטרפו לקבוצת המתכונים בוואטסאפ

לרגל יום העוגה הבינלאומי שחל ב 26.11, חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת עוגת גבינה שוקולד מפנקת ועשירה בחלבון.

עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה
10 מנות
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

רכיבים

לבסיס:
240 גרם פתיתי שיבולת שועל טחונים
5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
100 מ”ל מים

.

צילום: אלעד ברנגה, דן פרץ
לשכבה הראשונה:
1 כף (10 גרם) ג’לטין
100 גרם חלב דל שומן
250 גרם גבינה לבנה 3%
125 גרם יוגורט
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
לשכבה השנייה:
1 שקית (15 גרם) ג’לטין
350 מ”ל מים
9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
15 גרם קקאו

.

אופן הכנה

  1. להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
  2. מערבבים את פתיתי שיבולת השועל, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה.
  3. להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג’לטין בחלב 10-15 דקות. מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין. מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  4. להכנת השכבה השנייה: משרים את הג’לטין ב 150- מ”ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות. מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר, מוסיפים את 200 מ”ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד. יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  5. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

*ערכים תזונתיים למנה אחת:

קק”ל חלבון, גרם פחמימה, גרם שומן, גרם
234 18.6 26.1 6
הצטרפו לקבוצת המתכונים בוואטסאפ
—————————————————-
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ של מגדלור ניוז:
לקבוצת מגדלור ניוז בזמן אמת – כל החדשות מכל האזור • לקבוצת חדשות חדרה • לקבוצת חדשות אור עקיבא • לקבוצת חדשות פרדס חנה-כרכור •  לקבוצת חדשות בנימינה-גבעת עדה  • לקבוצת חדשות זכרון יעקב

מגדלור-פיד ♋

הצטרפו אלינו

ארכיון כתבות

אולי יעניין אותך

 


דילוג לתוכן