כמה 'דירות רפאים' יש באיזור חדרה? נתונים של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שופך אור על התופעה

דירות רפאים הן אותן דירות שאף אחד לא מתגורר בהן או מתגורר בהן מעט מאוד במהלך השנה. הנתונים אותם בדקה הלמ"ס מתייחסים לשנים האחרונות ושופכים מעט אור על התופעה אותה קשה לבדוק בלאו הכי

 

במסמך שהוציא מרכז המחקר והמידע של הכנסת לפני כשלושה חודשים, הוא מפרט אודות תופעת "דירות רפאים" אשר קיימות בערים שונות בישראל. גם באיזור חדרה כמובן – ישנן דירות כאלה. מדובר בדירות אשר עומדות ריקות במשך רוב ימות השנה כאשר הן נטושות או משמשות למגורים זמניים לדיירים המתגוררים דרך קבע בחו"ל.

המסמך כלל נתונים על דירות ריקות בישראל, וסוקר את התמודדותן של הרשויות עם התופעה. מהמסמך עולה כי יש קושי בהגדרה מדויקת של "דירות רפאים", ובהתאם יש גם קושי בקבלת נתונים מלאים על כמות הדירות כאמור. עם זאת, מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה, כי בשנת 2017 היו בישראל 163 אלף דירות ריקות, מהן %5.44 ( שהן כ-73 אלף דירות) עשויות להתאים להגדרה של דירות רפאים.

על פי הדוח, בנתניה יש כ-6,800 דירות רפאים בעיר. על פי דוח אחר, בנפת חדרה היו ב-2015 כ-5,600 דירות רפאים שכאלה. אם עושים ממוצע באיזור כולו – חדרה, אור עקיבא והמושבות, דומה שב-2017 עמדו ברחבי האיזור כ-6,000 דירות רפאים שאף אחד לא מתגורר בהן דרך קבע.

יש לציין כי הלמ"ס אינה מגדירה מהי דירת רפאים, אלא מתייחסת לדירות ריקות שאינן מאוכלסות באופן קבוע על פי הפרמטרים הבאים: דירות שטרם נכנס אליהן דייר חדש, דירות שמשתמשים בהן מידי פעם, דירות שדייריהן נפטרו או עברו למוסד, דירות הרוסות-אטומות, דירות חדשות בבניה או שטרם אוכלסו, דירות בשיפוצים ודירות ריקות מסיבה אחרת.

הלמ"ס מאתרת דירות ריקות על פי נתוני סקר כוח אדם ובהתאם למידע שנאסף על ידי סוקר בשטח. כפי שהובהר, לא כל הדירות הריקות עונות להגדרה של דירות רפאים, אך דירות שאינן מאוכלסות מהסיבות הבאות: משתמשים בהן מידי פעם, דירות הרוסות-נטושות וכן דירות שדייריהן נפטרו או עברו למוסד עשויות להתאים להגדרה זו. בהתאם לכך כאמור, בשנת 2017 היו בישראל 163 אלף דירות ריקות, מהן %5.44 (שהן כ-73 אלף דירות) עשויות להתאים להגדרה של דירות רפאים.

[blog_news title="חם באתר" style="" count="5" category="קראו-עוד" category_multi="" excerpt="0" link="" link_title=""]

 

משחק מלוכלך: הכרוז של הפועל חדרה תבע 200 אלף שקל מעיתון מקומי בעיר – זה פסק הדין

כרוז הפועל חדרה לשעבר יגאל רובין תבע מעיתון מבט מקומי והעורכת שלו אפרת גוטפריד 200 אלף שקלים תוך שטען: "הכפישה אותי בעיתון עקב סכסוך אישי" ● גוטפריד טענה מנגד בכתב ההגנה שהתביעה היא "תביעת השתקה והפחדה" ● פסק הדין ניתן בבית המשפט השלום בחדרה

קרא עוד »

כל הזכויות שמורות למגדלור ניוז 2023

דילוג לתוכן