יום שלישי, ספטמבר 23, 2025
Google search engine

"הקש הגיע עד לעצם החך": ילד בן 10 מפרדס חנה נזקק לטיפול חירום ב'הלל יפה'

עומר שיחק בכדור בזמן ששתה מיץ בעזרת קש מתכתי. הוא קיבל מכה חזקה בפה והקש חדר לו לתוך החך, עד כדי כך שנוצר חור עמוק שהגיע עד לעצם. הוא הובהל לחדר מיון ילדים של המרכז הרפואי הלל יפה

עומר ביטון בן ה- 10 מפרדס חנה שיחק בכדור בזמן ששתה מיץ בעזרת קש מתכתי. במהלך המשחק קיבל מכה בפה, מה שגרם לקש לחדור לכיוון הלוע ולפצוע אותו בחך העליון. הקש, שעשוי כאמור ממתכת, גרם לרירית החך כמעט ולהיתלש במלואה ונפער חור עמוק שהגיע עד לעצם החך.

תחת חומר טשטוש ומשקפי "מציאות מדומה" שסייעו להפיג את החרדה, הצליח ד"ר איציק שוחט, רופא מתמחה במחלקת אף אוזן גרון, לתפור את הרירית חזרה למקומה ולסגור למעשה את הבור שנוצר. עומר אושפז להשגחה במחלקת ילדים כשהוא מרגיש טוב, ובהמשך שוחרר לביתו.

פרופ' יצחק ברוורמן, מנהל מחלקת אף אוזן גרון וכירורגיית ראש צוואר ב"הלל יפה", ציין: "לא פעם מגיעים אלינו ילדים ובני נוער שמכניסים לפה/אף/אוזן חפצים קשיחים, כמו קשים ממתכת, עטים וטושים, אשר עלולים לגרום לנזקים משמעותיים, לדוגמה פגיעה ברקמות דקות וכלי דם.

"במקרה זה, היה לילד מזל גדול שהקש לא חדר לתוך הלוע. בהזדמנות זו אני קורא להורים לגלות עירנות ולשים לב שהילדים לא מכניסים חפצים קשיחים ואחרים לחלקי הפנים".

.

/// צילומים: דוברות הלל יפה חדרה
עוד חדשות
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine