הצטרפו לקבוצת המתכונים בוואטסאפ
חברת “אחוה“, יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג’קי אזולאי, את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון – פיתה במילוי בשר משוחה בשמן, או בשפת העם – “עראייס”. מנה נפלאה, עשירה בטעמים ומפנקת, מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים.
מצרכים:
- 1/2 ק”ג תערובת עראייס טלה
- 2 פיתות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מעט כמון
- מעט שמן זית
לטחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח של “אחוה”
- 1 לימון טרי
- 1/2 כוס מים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור טחון
עראייס טלה וטחינה -צילום: נופר בוגנים
לסלטון:
- 8 פלחי עגבניות
- 3 גבעולי בצל ירוק
- מעט מיץ לימון
- קורט פלפל שחור טחון
- קורט מלח
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים – כמון ופפריקה.
- חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.
- משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות.
- מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
- מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק.