ברקע פרסום תכנית קיץ נרחבת לנוער באור עקיבא בשבוע שעבר, הוחלט בתחילת השבוע (ראשון) כי כל אירועי הקיץ בעיר יבוטלו, זאת על רקע העלייה המדאיגה בתחלואה בנגיף קורונה ברחבי הארץ ובפרט באור עקיבא.
במחלקת הנוער בעיר נערכו בתקופה האחרונה לאפשרות כי האירועים יידחו, למרות הניסיון ליצור מגוון של פעילויות לבני הנוער, תוך שמירה על הנחיות משרד הבריאות. במסגרת תכנית הקיץ, במהלך החודשים יולי ואוגוסט 2020 תוכננה פעילות בשעות אחר הצהריים בפארקים הציבוריים בעיר, בהפעלת מנהיגות הנוער – מד”צים ומועצת הנוער העירונית.
בנוסף, תוכנן ערב מתגייסים ביום שלישי השבוע (7.7.2020) עם הסטנדאפיסט שלומי קוריאט, פעילויות במרכז הנוער מדי יום ראשון, בית קפה לנוער בימי חמישי עם הרצאות של ירדן ג’רבי, סדנאות, סטנדאפ ומוסיקה – אולם כאמור, האירועים לא יתקיימו.
מאגף הנוער נמסר כי “לצערנו הרב, לאור היקף תחלואת הקורונה אנו נאלצים לבטל את כלל אירועי הקיץ של מחלקת הנוער לשנת 2020. אירועי הפארקים, האומנים, ופעילויות צופים ובני עקיבא מתבטלות. תכנית הקיץ תידחה לימים בריאים יותר. צוות המחלקה מאחל לכל התושבים ובני הנוער בפרט, בריאות ובשורות טובות. תשמרו על עצמכם”.
גם בחודש אפריל בוטלו כלל האירועים באור עקיבא במסגרת חג הפסח והמימונה – כמובן בעקבות הקורונה. אז, במהלך הגל הראשון, הוחלט לבטל כליל את כל ההופעות והאטרקציות עקב התפשטות הנגיף שנבלמה כזכור בסוף מאי.