מתכון: סיגר גבינות, פיצוחים ופירות יבשים לט”ו בשבט

מנת ספיישל לחג של שף נתי אבגי מסעדת אולה קאלה היוונית בקיסריה
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

מתכון: סיגר גבינות, פיצוחים ופירות יבשים לט”ו בשבט

מנת ספיישל לחג של שף נתי אבגי מסעדת אולה קאלה היוונית בקיסריה

מגדלור-פיד ♋

מצרכים:

  • 4 עלי סיגר למילוי
  • 100 גרם גבינת פטה מלוחה (אנחנו משתמשים בפטה טבעונית)
  • 20 גרם פיסטוק קצוץ בסכין
  • 20 גרם אגוזי מלך קצוץ בסכין
  • 30 גרם צימוקים אוזבקים
  • 50 גרם דבש
  • 10 גרם מים רותחים
  • 5 גרם שאטה יבש גרוס
  • מיץ מחצי לימון

ליצירת דבק

  • 30 גרם קמח
  • 30 גרם מים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  • חותכים את הגבינה ל-4 מקלות בעובי חצי ס”מ
  • פורסים את העלים על משטח העבודה
  • קוצצים את הפיסטוקים הצימוקים ואגוזי המלך
  • יוצרים דבק מהקמח והמים
  • שמים בקצה כל עלה מקל גבינה וחצי כף מתערובת הצימוקים הפיסטוק והאגוזים
  • מגלגלים סיבוב מקפלים מהצדדים ומדביקים בעזרת הדבק
  • מגלגלים עד סוף העלה ומדביקים שוב היטב כדי שהמילוי לא יברח
  • מטגנים בשמן להזהבה מוציאים לקערת ערבוב עם הדבש השאטה המים והמיץ הלימון
  • מגישים חם!
/// צילום: אולה קאלה
—————————————————-
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ של מגדלור ניוז:
לקבוצת מגדלור ניוז בזמן אמת – כל החדשות מכל האזור • לקבוצת חדשות חדרה • לקבוצת חדשות אור עקיבא • לקבוצת חדשות פרדס חנה-כרכור •  לקבוצת חדשות בנימינה-גבעת עדה  • לקבוצת חדשות זכרון יעקב

מגדלור-פיד ♋

הצטרפו אלינו

ארכיון כתבות

אולי יעניין אותך


דילוג לתוכן