Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

חוסם פרסומות בנייד שלך מופעל!

גולשים יקרים, התוכן באתר הינו חינמי ומתאפשר בזכות המפרסמים שלנו. אנא כבו את חוסם הפרסומות על מנת להמשיך לקרוא. לא יודעים איך? צרו עימנו קשר בוואטסאפ: wa.me/972586672383

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

המעדנייה הראשונה בארץ, בפרדס חנה-כרכור, שהחלה למכור חגבים: “עשיר בסיבים, טעים ברמות”

המעדנייה הראשונה בארץ, בפרדס חנה-כרכור, שהחלה למכור חגבים: “עשיר בסיבים, טעים ברמות”

דור כהן, מהיזמים של מעדניית "המזווה" במושבה סיפר היום בפוסט שהוביל למאות תגובות: "אני חושב שזה העתיד! שמחים וגאים להיות הראשונים בארץ שמוכרים במעדניות את "חרגול טק" - חברת "פודטק" (ההייטק של האוכל) שמפתחת מוצרים כשרים מחגבים. החגב עשוי מ-100% חלבון ועשיר בסיבים תזונתיים"

אם נמאס לכם לאכול כל יום אותו דבר ואתם צריכים קצת גיוון – אולי תנסו חגבים? בפרדס חנה-כרכור החלו לאחרונה למכור חגבים, במעדניית “המזווה” במושבה. דור כהן, מהיזמים של המעדנייה, כתב בחשבון הפייסבוק שלו כי “יש כאלה שירמו גבה, יש כאלה שיגעלו, יש כאלה שיחשבו שזה גימיק חולף, אני חושב שזה העתיד! שמחים וגאים להיות הראשונים בארץ שמוכרים במעדניות המזווה – בוטיק אוכל מוצרים מהעתיד!”. 

כהן מספר על “חרגול טק” – חברת “פודטק” (ההייטק של האוכל) שמפתחת מוצרים כשרים מחגבים. לדבריו, החגב עשוי מ-100% חלבון, עשיר בסיבים תזונתיים, “טעים ברמות ואם תוסיפו קצת קמח חגבים לקציצות/לקבב, או חתיכות חגבים מיובשים לסלט או לכל מנה אחרת, תגלו שתפקיד החגב להעצים טעמים ברמה משוגעת. יש כאלה שאומרים שיש לחגב טעם של פטריות, אחרים יגידו של קקאו, חבר צוות במזווה חשב שהוא מזכיר גרעיני חמניה קלויים”.

עוד הוסיף כהן כי מדובר במזון “טבעי 100%, מתאים לקיטו, פליאו או לכל תזונה אחרת, הוא בריא בטירוף וכמו שכבר אמרתי טעים ברמות. נכון לעכשיו יש כמו מוגבלת רק בסניף פרדס חנה, בקרוב יגיעו כל ייתר המוצרים והפיתוחים שאנחנו עושים על בסיס חגבים. העתיד כבר כאן”.

דור כהן (31), תושב המושבה, החל את דרכו הקולינרית בעולם השרקוטרי (אומנות הניקנוק), טייל בכל העולם, למד מהטובים ביותר, וכיום הוא שותף ואחראי על ייצור מוצרי הבשר של המזווה.

// חגב. צילום: PIXABAY

מיליארדים מסביב לעולם כבר אוכלים חגבים וחרגולים: בתאילנד, בסין ובאינדונזיה מטגנים אותם בטיגון עמוק; במזרח התיכון – במיוחד בערב הסעודית ובתימן – קולים אותם; ביפן קוראים להם אינגו ואוכלים אותם מתוקים; במדינות אפריקאיות רבות מטגנים אותם בקצת שמן ומלח; מקסיקנים מטגנים אותם בצ’ילי ובליים, או מגישים אותם קצוצים בתוך טאקו.

גם אם הרעיון לאכול חגבים אינו ממש חדש, מה שדרור תמיר, מנהל “חרגול פודטק” החליט לעשות הוא להקים את חוות גידול החגבים המסחרית הראשונה בעולם. וכעת, בצפון הארץ, תמיר מגדל חרקים, שכאמור מגיעים כעת גם למושבה.

מה אתם חושבים?

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
—————————————————-
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ של מגדלור ניוזר:
מגדלור ניוז אונליין – כל החדשות מכל האזור • חמ”ל – הודעות חירום מידיות • חדרה- חדשות חדרה • אור עקיבא – חדשות אור עקיבא • פרדס חנה-כרכור –חדשות פרדס חנה-כרכור •  בנימינה-גבעת עדה – חדשות בנימינה-גבעת עדה  • זכרון יעקב – חדשות זכרון יעקב •חריש – חדשות חריש • חוף הכרמל – חדשות חוף הכרמל •מנשה – חדשות מנשה • עמק חפר – חדשות עמק חפר
לכל הקבוצות של רשת מגדלור ניוזר – הקליקו
—————————————————-

בור חזר ונפער בשכונת אורות באור עקיבא לאחר תיקון תשתיות – סכנה לרכבים

נהגים מתלוננים כי הבור הגדול מהווה סכנה ממשית ועלול לגרום נזקים רציניים לרכבים ומבקרים את איכות העבודה הירודה שהובילה להיווצרות הבור מחדש | כעבור שבוע: העירייה הודיע כי תבצע עבודות לתיקון הבור במקום

קרא עוד »

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

דילוג לתוכן