המעדנייה הראשונה בארץ, בפרדס חנה-כרכור, שהחלה למכור חגבים: “עשיר בסיבים, טעים ברמות”

דור כהן, מהיזמים של מעדניית "המזווה" במושבה סיפר היום בפוסט שהוביל למאות תגובות: "אני חושב שזה העתיד! שמחים וגאים להיות הראשונים בארץ שמוכרים במעדניות את "חרגול טק" - חברת "פודטק" (ההייטק של האוכל) שמפתחת מוצרים כשרים מחגבים. החגב עשוי מ-100% חלבון ועשיר בסיבים תזונתיים"

המעדנייה הראשונה בארץ, בפרדס חנה-כרכור, שהחלה למכור חגבים: “עשיר בסיבים, טעים ברמות”

דור כהן, מהיזמים של מעדניית "המזווה" במושבה סיפר היום בפוסט שהוביל למאות תגובות: "אני חושב שזה העתיד! שמחים וגאים להיות הראשונים בארץ שמוכרים במעדניות את "חרגול טק" - חברת "פודטק" (ההייטק של האוכל) שמפתחת מוצרים כשרים מחגבים. החגב עשוי מ-100% חלבון ועשיר בסיבים תזונתיים"

מגדלור-פיד ♋

אם נמאס לכם לאכול כל יום אותו דבר ואתם צריכים קצת גיוון – אולי תנסו חגבים? בפרדס חנה-כרכור החלו לאחרונה למכור חגבים, במעדניית “המזווה” במושבה. דור כהן, מהיזמים של המעדנייה, כתב בחשבון הפייסבוק שלו כי “יש כאלה שירמו גבה, יש כאלה שיגעלו, יש כאלה שיחשבו שזה גימיק חולף, אני חושב שזה העתיד! שמחים וגאים להיות הראשונים בארץ שמוכרים במעדניות המזווה – בוטיק אוכל מוצרים מהעתיד!”. 

כהן מספר על “חרגול טק” – חברת “פודטק” (ההייטק של האוכל) שמפתחת מוצרים כשרים מחגבים. לדבריו, החגב עשוי מ-100% חלבון, עשיר בסיבים תזונתיים, “טעים ברמות ואם תוסיפו קצת קמח חגבים לקציצות/לקבב, או חתיכות חגבים מיובשים לסלט או לכל מנה אחרת, תגלו שתפקיד החגב להעצים טעמים ברמה משוגעת. יש כאלה שאומרים שיש לחגב טעם של פטריות, אחרים יגידו של קקאו, חבר צוות במזווה חשב שהוא מזכיר גרעיני חמניה קלויים”.

עוד הוסיף כהן כי מדובר במזון “טבעי 100%, מתאים לקיטו, פליאו או לכל תזונה אחרת, הוא בריא בטירוף וכמו שכבר אמרתי טעים ברמות. נכון לעכשיו יש כמו מוגבלת רק בסניף פרדס חנה, בקרוב יגיעו כל ייתר המוצרים והפיתוחים שאנחנו עושים על בסיס חגבים. העתיד כבר כאן”.

דור כהן (31), תושב המושבה, החל את דרכו הקולינרית בעולם השרקוטרי (אומנות הניקנוק), טייל בכל העולם, למד מהטובים ביותר, וכיום הוא שותף ואחראי על ייצור מוצרי הבשר של המזווה.

// חגב. צילום: PIXABAY

מיליארדים מסביב לעולם כבר אוכלים חגבים וחרגולים: בתאילנד, בסין ובאינדונזיה מטגנים אותם בטיגון עמוק; במזרח התיכון – במיוחד בערב הסעודית ובתימן – קולים אותם; ביפן קוראים להם אינגו ואוכלים אותם מתוקים; במדינות אפריקאיות רבות מטגנים אותם בקצת שמן ומלח; מקסיקנים מטגנים אותם בצ’ילי ובליים, או מגישים אותם קצוצים בתוך טאקו.


גם אם הרעיון לאכול חגבים אינו ממש חדש, מה שדרור תמיר, מנהל “חרגול פודטק” החליט לעשות הוא להקים את חוות גידול החגבים המסחרית הראשונה בעולם. וכעת, בצפון הארץ, תמיר מגדל חרקים, שכאמור מגיעים כעת גם למושבה.

לכל העדכוניםחדשות פרדס חנה-כרכור

עוד בפרדס חנה-כרכור

פרסמו במגדלור ניוז ותגיעו לעשרות אלפי קוראים וגולשים מכל האזור מידי חודש

השאירו פרטים ונציג האתר יחזור אליכם עם הצעה שמתאימה לכל תקציב >>

עוד באור עקיבא

הצטרפו אלינו

ארכיון כתבות

אולי יעניין אותך

אזור חדרה: “צפויה עליה משמעותית בקדחת הבהרות בקרב בעלי כלבים בפרט”

קדחת הבהרות (הכתמים) נגרמת על ידי חיידק הריקציה קונורי המועבר על ידי קרציית כלב. ד”ר ריאד בדראן רופא וטרינר ראשי ומנכ”ל האיגוד פירט כי ” רמת נגיעות הקרציות בריקציה בארץ משתנה באזורים השונים, לא ברור מהו המאגר הטבעי של החיידק היות ובדיקות מצביעות על חשיפה של מספר רב של סוגי בעלי-חיים, בין אלה נמנים מעלי גירה, מכרסמים, כלבים ואחרים”

לידיעה המלאה

מגדלור-פיד ♋

דילוג לתוכן