דיווחי מגדלור ניוז | 24.2.25 | 12:09
עדכון ראשון: 23.2.2025 | 20:20
גל הקור של קורל: בשעה 10:35 (24.2) התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב שרון על אישה עם סימני היפותרמיה בבית בזכרון יעקב.
חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח הלל יפה, אישה בת 93 במצב בינוני, עם היפותרמיה.
יחיאל שולמן חובשי איחוד הצלה מסר: "מדובר בקשישה שאותרה בביתה כשהיא עם תסמיני היפותרמיה – תַּת-חֹם, הענקנו לה טיפול רפואי ראשוני ולאחר מכן היא פונתה לבית חולים הלל יפה כשמצבה בשלב זה מוגדר בינוני".
ואמש (23.2) דיווחנו של אדי תחנת הכח "אורות רבין" בחדרה שינו הערב את מסלולם ובמקום להשתחרר דרך הארובה כלפי מעלה, הם השתחררו בחלק התחתון של התחנה, ויצרו "ענן" מרשים, קצת מפחיד במבט ראשון, אך בטיחותי לחלוטין.
נוסעת בכביש סמוך למחלף קיסריה תיעדה את ה"ענן" שנוצר. מחברת החשמל נמסר כי מקור ה"עשן" הוא אדים ממגדלי הקירור, שנוצרים בעקבות גל הקור שפוקד את ישראל. האדים ממגדלי הקירור לא עולים מעלה אלא יורדים למטה ויוצרים מראה של "ענן".
צפו >>
באתר "דה מרקר" פורסם בשבוע שעבר כי מנכ"ל משרד האנרגיה, יוסי דיין, אישר לחברת "נגה" להפעיל את כל ארבע יחידות ייצור הפחם הישנות בתחנת הכוח אורות רבין שבחדרה, בשל מחסור צפוי בחשמל החל ממוצאי השבת (אמש, 22.2). החלטה זו התקבלה על רקע גל הקור הפוקד את ישראל והביקוש הגובר לחשמל לחימום. שתי יחידות מתוך הארבע הושבתו בחודש שעבר והועברו למתכונת שימור, בעקבות הפעלת יחידת הייצור החדשה מחז"מ 70, הפועלת בגז ומזהמת פחות. עם זאת, בשל תחזוקה בלתי צפויה של יחידות ייצור אחרות וחשש לתקלה ביחידה החדשה, הוחלט להפעיל מחדש את היחידות הישנות בהספק מינימלי, במקביל למחז"מ 70.
עוד נכתב בידיעה כי היחידות הופעלו בלילה שבין רביעי לחמישי, כדי להבטיח אספקת חשמל יציבה לשיאי הקור הצפויים בשבת עד שני. עם זאת, ההפעלה יוצרת זיהום אוויר גבוה פי שלושה מהרגיל, ומהווה תקדים מדאיג להפעלת יחידות חירום בשל תנאי מזג האוויר.