יום שלישי, ספטמבר 23, 2025
Google search engine

חשד: מוכר למשטרה בן 40 פרץ לבתי כנסת ברחבי חדרה


שרון לוי | 14.4.25 | 20:24


תושב חדרה, בן 40, נעצר לפני ימים אחדים בחשד כי נהג לפרוץ לבתי כנסת ברחבי העיר.
החשוד, ר"ש, נעצר על ידי שוטרי תחנת חדרה בחשד לעבירות של פריצה, היזק לרכוש והחזקת מכשירי פריצה.

על פי המשטרה, מהחקירה עולה חשד כי האיש היה מעורב במספר אירועים במועדים שונים. לאחר חקירה ראשונית, החשוד נכלא והובא לבית משפט השלום בחדרה, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו בשישה ימים.

מבקשת המעצר שהוגשה בדיון הראשון עלה כי המשטרה חושדת כי ב – 6 באפריל ניסה החשוד לפרוץ למחסן בבית כנסת נצח בחדרה וגרם נזק לרכוש במקום. כמו כן, החשידו אותו חוקרי המשטרה כי ב – 7 באפריל פרץ לבית כנסת מורשת אבות בחדרה, גרם נזק במקום ואף גנב כסף ורכוש.

בפתח הדיון בעניינו של החשוד, שמוכר למשטרה,  ציין נציג היחידה החוקרת, רס"ב רועי מסורי, כי החשוד שוחרר ממאסר לאחר שריצה 20 חודשי מאסר על עבירות רכוש, וכן תלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי בר הפעלה.
נציג היחידה החוקרת הציג לשופטת ראניה סרוג'י חומרי חקירה שונים, כולל סרטונים שמחזקים לכאורה את החשד כנגד החשוד.  במסגרת הדיון עצמו טענה המשטרה כי החשוד זוהה בסרטונים מתיעוד ממצלמות אבטחה באירוע בבית כנסת נצח שרחוב האצ"ל. עוד נטען כי דבר מה אחר קשר את החשוד לאירוע בבית כנסת מורשת אבות ברחוב בוטקובסקי.

במסגרת החקירה הראשונית, החוקרים הטיחו בו את החשדות ואת הסרטונים. החשוד, שמיוצג על ידי הסנגוריה הציבורית,  מצידו הכחיש את המיוחס לו וטען כי רק עבר במקום. בתום הדיון, השופטת, שעיינה בחומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרו בארבעה ימים.

בדיון השני בעניינו של החשוד, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשישה ימים נוספים, לאחר שהיקף החשדות נגדו התרחב.  נציג המשטרה , רס"ר נור סואעד, עדכן כי מאז הדיון הקודם התווסף אירוע חדש לחשדות שיוחסו לחשוד.  בסך הכל מדובר בשלושה אירועים. עוד עלה מהדיון, כי בידי המשטרה תיעוד ממצלמות אבטחה מהאירוע החדש. יחד עם זאת, לא נחשף אם החשוד זוהה בתיעוד זה.

כך או כך, בתום הדיון,  השופט ערן זלר, שעיין בחומרי החקירה, האריך את מעצרו של החשוד בארבעה ימים נוספים,  לצורך ביצוע מספר פעולות חקירה שביקשה המשטרה לבצע בעקבות הנחיות מהתביעה.

עוד חדשות
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine