מכה להורים: 'בתי הספר של החופש הגדול' בגנים באור עקיבא ייסגרו מתחילת אוגוסט בגלל הקורונה

אחרי שבועיים קשים שעברו על אור עקיבא, היום החליטו בעירייה, באמצעות אגף החינוך: בתי הספר של החופש הגדול בגני הילדים - ייסגרו || ההורים זועמים על ההחלטה - שכן מסתמן כי גם מקומות שבהם לא היו חולים - ייסגרו באופן גורף

עיריית אור עקיבא באמצעות אגף החינוך והמתנ"ס המקומי, החליטו היום על סגירת בתי הספר של החופש הגדול בגני הילדים, זאת בעקבות גל התחלואה הגדול בעיר – שמשפיע ישירות על מערכת החינוך. בינתיים, הורים כועסים על המהלך שכן הם יצטרכו למצוא פתרון אחר לילדיהם בכדי לצאת לעבודה, שכן גם גנים שלא היו בהם חולים – הולכים להיסגר באופן גורף.

"להורי בית הספר של החופש הגדול בגנים", נכתב להורים, "כידוע לכם בשבועות האחרונים נאלצה העירייה להתמודד עם מקרים של חשש להדבקה ומקרים מאומתים של ילדים ואנשי צוות בגנים של החופש הגדול כולל חופשות בידוד. כתוצאה מכך נאלצה העיריה לסגור את אותם גנים.

"בעקבות זאת ובטרם יתגלו מקרים נוספים הוחלט לסגור את כלל מסגרות החופש הגדול בגנים (גני הבוקר והצהרונים) החל מיום 2/8 דהיינו היום האחרון יהיה 29/7 ערב ט' באב. מובן שיבוצעו החזרים יחסיים בגין התקופה שלא נוצלה. אנו מקווים שבשנה הבאה נוכל להעמיד לרשותכם מסגרות מלאות, אך צו השעה הבריאותי בשעה זו מחייב אותנו לפעול. איחולי בריאות לכולם".

בדיקות קורונה. לא לוקחים סיכון
תקופת הקורונה באור עקיבא. צילום: מגדלור ניוז

כזכור, בחודש האחרון התגלו מספר לא מבוטל של חיוביים לקורונה במוסדות חינוך שונים בהם בתיכון עתידים, גני ילדים, צהרונים ועוד. העירייה נאלצה לסגור כל העת את המוסדות בהם היו חולים וצוותי הוראה הושבתו אף הם בעקבות כך. כעת, כאשר הנתונים בעיר לא מראים על נסיגה – החליטו בעירייה על הצעד החריג שמן הסתם יפגע בהורים, שיאלצו למצוא פתרון אחר לילדיהם או שלא ללכת לעבודה.

על פי נתוני משרד הבריאות מהבוקר, באור עקיבא ישנם נכון לעכשיו (26.7, 10:30) מספר של 122 מאומתי קורונה. בשבעת הימים האחרונים התגלו בעיר 27 חולים נוספים.סך הכל, מאז פרוץ המגיפה ועד היום התגלו בעיר 135 חולי קורונה בסך הכל.

לפני מספר ימים פרסמנו אודות המצב הבעייתי במיזם "בית הספר של החופש הגדול" בעיר, וזעם ההורים בעקבות המצב. “עברנו תקופה לא פשוטה בסגר, היינו כולנו נאמנים למאבק הזה, עכשיו אנו מבינים שצריך לחיות עם הנגיף ועושים ככל יכולתנו לעצור את ההדבקה – אך בוא בעת מבקשים לערוך את האיזון הנכון ולאפשר לנו להביא פרנסה לבתינו, ולנהוג גם בהגיון בריאותי”, אמרו ההורים.

ואולם, באור עקיבא מתקשים להתמודד עם רוע גזירת הקורונה והחליטו כאמור על סגירה בהודעה שיצאה היום. “איפה שיש ספק אז מחמירים", אמר ראש העירייה יעקב אדרי ביום חמישי האחרון. "אני מבין את ההורים, אבל יש תחלואה גבוהה באור עקיבא, ישנה מגיפה וצריך להחמיר. אני בהחלט מבין את ההורים אבל המצב אינו רגיל”.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: “אנו פועלים על פי נהלי משרד הבריאות תוך שיתוף פעולה יחד עם הרשות המקומית.  אנו רואים לנגד עיננו את טובת התלמידים ודואגים לשלומם”.

—————————————————-
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ של מגדלור ניוז:
לקבוצת מגדלור ניוז אונליין – כל החדשות מכל האזור • לקבוצת חמ"ל – הודעות חירום מידיות • לקבוצת חדשות חדרה • לקבוצת חדשות אור עקיבא • לקבוצת חדשות פרדס חנה-כרכור •  לקבוצת חדשות בנימינה-גבעת עדה  • לקבוצת חדשות זכרון יעקב • לקבוצת חדשות חריש
—————————————————-
עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

דילוג לתוכן