"אלפי תקיפות ואלפי הטרדות של תושבים וילדים": בגבעת אולגה יקימו אוהלי מחאה בחוף הים בשכונה

חבר המועצה צ'יקו וקנין הודיע כי החליט להתניע מחאה בחוף עם עשרות אוהלים בכדי להביא לשינוי המדיניות ולאכוף תשלום בכניסה לחוף. המהלך מגיע בעקבות המעצר בשבוע שעבר בחוף על ידי השב"כ, בין היתר של כאלה שרצו על פי החשד לפעול נגד אזרחים באמצעות פעילות חבלנית

בגבעת אולגה עדיין מזועזעים מהמקרה בו נלכדו שני חשודים שתכננו לבצע פעילות חבלנית עויינת, כך על פי פרסומים שהופצו – בחוף אולגה. השניים שהגיעו אל החוף, נלכדו בזמן אמת על ידי כוחות מיוחדים בניהם משמר הגבול ושב"כ.

 

באירוע העלה שוב לדיון את הביטחון האישי של תושבי השכונה ברחביה בכלל ובחוף הים בכלל, והעלה פעם נוספת את הצורך בשמירה ופיקוח הדוק יותר. בהתאם לכך, מציף חבר המועצה צ'יקו וקנין את הנושא פעם נוספת והזכיר את הצעתו לסדר במועצה לפני כשנה – להשית תשלום חניה וכניסה לחוף באולגה, מה שיביא לפיקוח הדוק יותר במקום. ההצעה נפלה בזמנו, אך כעת וקנין נחוש להוציאה אל הפועל ורותם לכך את תושבי השכונה – שצפויים להתחיל מחאה במקום.

"אנחנו הולכים להחזיר את הביטחון לחוף הים באולגה, חוף שנלקח מהתושבים. נושא חוף הים, השב"כ לא נתן לנו את האופציות לפרסם את מה שהיה", אמר וקנין לתושבים והוסיף: "על פי הפרסומים של העיתונאים – היו שני מחבלים שפרסמו בפייסבוק שהם יוצאים לפיגוע. ולאן הם הגיעו? לחוף גבעת אולגה. אתם מבינים מה זה אומר? השב"כ משום מקום מופיע ועצרו אותם כמו רוח רפאים. הפעם זה צלח – מה יקרה בפעם הבאה? מה עם כל הדברים שאנחנו לא שומעים עליהם? שתוקפים את ילדינו, מאיימים על ילדינו. כל הזוגות הצעירים שיוצאים לטייל בחוף הים מרגישים מאוימים".

וקנין ציין כי "לפני שנה העליתי לסדר היום את נושא סגירת החוף וחנייה בתשלום. כשסוגרים חוף בתשלום יש אכיפה. משטרה, משמר הגבול, פקחים. יהיה לנו הרבה יותר הגנה על הילדים שלנו בזמן שהחוף פרוץ לכל אחד. התושבים משלמים משכורות לכל העובדים בחוף עם 60 מיליון ש"ח ולא נקבל כלום ולא נהנה מזה?

הוונדליזם בדק של הטיילת החדשה. צילום ארכיון: עיריית חדרה
צ'יקו וקנין. צילום עצמי

 

"מי שלא אכפת לו – לא משלם כלום, מקבל חוף פתוח לרווחה. יאללה ונדליזם, יאללה לכלוך, יאללה נהרוס את זה.שמממן את זה זה אך ורק התושבים. לא ניתן למצב קשה כזה לעבור לידינו. אני כתושב גבעת אולגה לא צריך חנייה בחוף לעומת תושבי חוץ? הים שזה הלב והנשמה של גבעת אולגה? אנשים לא מבינים את זה. לא ניתן לזה לקרות.

"לפני שנה המהלך שלי לא צלח. נרדמו בשמירה. אחרי שראינו שיש כל מיני גורמים שרוצים לפגוע בנו, אנחנו ניקח את עצמנו ונקים אוהלי מחאה. בכל המדשאות של החוף בגבעת אולגה. אנחנו נקים עשרות אוהלים, נכיר אחד את השני ונסגור את כל החוף באוהלי מחאה. שבוע חופש, אין לנו ברירה. בואו ננצל את הימים האלה לטובה – למען הביטחון של הילדים שלנו. זה לא פשוט, לא כולם אוהבים את זה אבל אנחנו חייבים את זה לעצמינו".

טרם ידוע מתי בדיוק תתחיל המחאה, אך היא כאמור צפויה השבוע – לפי הצהרתו של חבר המועצה וקנין.

—————————————————-
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ של מגדלור ניוז:
לקבוצת מגדלור ניוז אונליין – כל החדשות מכל האזור • לקבוצת חמ"ל – הודעות חירום מידיות • לקבוצת חדשות חדרה • לקבוצת חדשות אור עקיבא • לקבוצת חדשות פרדס חנה-כרכור •  לקבוצת חדשות בנימינה-גבעת עדה  • לקבוצת חדשות זכרון יעקב • לקבוצת חדשות חריש
—————————————————-
עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

עובדי עיריית חדרה יצאו לבדיקה של עמודי חשמל ותאורה, רמזורים, תעלות ועוד – זו הסיבה

במסגרת ההיערכות בוצעו סריקות לבדיקת בטיחות המתקנים העירוניים, תעלות הניקוז והקולטנים עברו ניקוי יסודי, הוקמו מערכות ניקוז חדשות, נערכו בדיקות של עמודי החשמל והתאורה ונערך גיזום נרחב בנקודות הרגישות

קרא עוד »

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

דילוג לתוכן