שרון לוי | 21.3.25 | 11:48
חילוץ אדם מנחל כתוצאה מפיצוץ מיכל שמכיל מי שפך במפעל בחדרה:
הבוקר (21.3) בשעה 09:13 התקבל דיווח במוקדי 101 של מד"א במרחב שרון ו-102 של כבאות והצלה מחוז חוף, על 2 פועלים שנפגעו במהלך עבודתם על מלגזה במפעל בסמוך לנחל חדרה. על אחד מהם דווח כי נלכד בתוך נחל, סמוך למפעל בחדרה, בעקבות פיצוץ של מיכל מי שפך.
לוחמי האש והיחידה לחילוצים מיוחדים של תחנת חדרה, בפיקודו של רב רשף נועם שלום ובנוכחותו של סגן טפסר יוני בוצקובסקי, הגיעו למקום וביצעו הערכת מצב ראשונית להוצאת הלכוד. לאחר מכן, הם החלו מיד בפעולות חילוץ, תוך שימוש בסולם שחיל והורדת אלונקות בסקט לגדה של הנחל.
לוחמי האש והיחידה לחילוצים מיוחדים פעלו בנחישות ובמהירות, עד שחילצו את העובד הלכוד והעבירו אותו לידי צוות מד"א.
חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו במקום טיפול רפואי ראשוני ופינו לבית החולים הלל יפה 2 פצועים – גבר בן 43 במצב בינוני עם חבלות בגפיים והיפותרמיה קלה ופצוע נוסף, גבר בן 41 במצב קל.
עובד המלגזה ניצל בזכות תושייה של עובד אחר במפעל שלקח יוזמה ונכנס לנחל תוך סיכון חיוו על מנת להציל את עובד המלגזה. מגיע לו שאפו גדול.