הסטארט אפ של עולם המזון – מגיע מאזור התעשייה באור עקיבא

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הצטרפו אלינו

ארכיון כתבות

הסטארט אפ של עולם המזון – מגיע מאזור התעשייה באור עקיבא

-

מגדלור-פיד ♋


רבים מאיתנו מחפשים את הדברים הבריאים, הטובים, הבסיסיים, אלה שיעניקו לנו חיוניות ובריאות מיטבית. באור עקיבא צמח לו בשנה האחרונה סטארט אפ חדש בתחום המזון – “מונבטים”, שנותן הרבה גם בתחום הבריאות, לצמחונים, לטבעונים, וגם לאלה מאיתנו שרגישים למזונות מסוימים.

“מונבטים” זו סדרת לחמי בריאות מהצומח, העשויה משילובים של קינואה, כוסמת, קטניות, דגנים ללא גלוטן, ירקות ופירות. כל חומרי הגלם אורגניים ועברו תהליכי הנבטה (הזרעים). את המוצר החדשני בעולם המזון פיתח של בעז אוליברו, אשר בגלל מחלת מעיים (קוליטיס), חיפש תחליף איכותי, בריא ומזין ללחם ללא גלוטן, כפי שהמליצה לו הנטורופתית שטיפלה בו. הוא החל לצרוך מוצר ייחודי שהיה על המדף – לחם מקינואה מונבטת, שעזר לו להשקיט את התסמינים של המחלה, אך לצערו המפעל שייצר את המוצר הפסיק לייצרו. בלית ברירה, החליט בעז להיכנס למטבח ולנסות לייצר בעצמו.. ומשם נולדו המוצרים תוך “ניסוי וטעייה”, וזהו גם שמה של החברה שהקים.  “החזון בפיתוח החברה היה להוציא לשוק מוצרים שיספקו פתרון לתחליף ללחם, שלא יכילו גלוטן בבסיסם, שיהיו בריאים ומזינים, ושיהיו עשויים מרכיבים טבעיים, אורגניים וטהורים בלבד, וללא מרכיבים מן החי”, מסביר אוליברו. “המוצרים מיועדים לכל אחד שחשוב לו להכניס לגוף מזון טבעי, בריא ומזין. כמו כן, הם מספקים מענה איכותי ומזין לחולי צליאק, לרגישים לגלוטן, לטבעונים ולצמחונים”, מוסיף אוליברו.

צילום: לירון זנדמן

בין חומרי הגלם האורגניים מהצומח מהם עשויים הלחמים נמצאים קינואה, כוסמת, עדשים כתומות, שעועית מש, דוחן, בטטה, תאנים, סלק, עדשים צהובות, גזר, תמר, תפוח עץ ובננה. כמו כן המוצרים מתובלים במעט מלח הימלאיה טהור. תהליך הייצור הוא ייחודי ומתבצע בעבודת יד, במינימום עיבוד. המוצרים אינם מכילים קמחים מכל סוג שהוא, תוספות של סוכר או ממתיקים אחרים. הם לא מכילים שמנים ושומנים, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, שמרים וכן אינם מכילים מרכיבים מן החי.

הנטורופתית טל בן דוד מסבירה כי “נבטים הם למעשה צמחים צעירים שנבטו זה עתה מתוך הגרעין. תהליכי ההשריה וההנבטה של הגרעינים והזרעים השונים (קטניות, כוסמת, קינואה, דוחן ועוד) “מחייה” אותם ומעלה במידה ניכרת את ערכם התזונתי, כדי להעניק לצמח את כל חומרי המזון להתפתחות ולצמיחה”.

מתכון לנשנוש קליל עם אבוקדו של “מונבטים”

גואקמולי אבוקדו, עגבניות, מעט פלפל חריף, לימון ובצל ירוק, עגבניות שרי, צנוניות, ולא פחות חשוב- משולשי מונבטים חמימים במבחר טעמים לניגוב. לאחר שמוציאים המונבט מהמקפיא- אפשר להקפיץ פעמיים בטוסטר, או להפשיר קלות ואז להקפיץ פעם אחת, או להיעזר בטוסטר פסים או טוסטר אובן. הכל הולך!

90280cookie-checkהסטארט אפ של עולם המזון – מגיע מאזור התעשייה באור עקיבא

האם הכתבה עניינה אותך? 👆

שתפו את הכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מגדלור-פיד ♋

מגדלור-פיד ♋

עוד ניוז >>

 

דילוג לתוכן