-
דיווחי מגדלור ניוז | 7.5.25 | 8:25
עדכון ראשון: 4.5.25 | 9:35
השביתה הנקודתית בבתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים ברחבי הארץ נמשכה זה היום הרביעי, במסגרתו צוותי הוראה לא מגיעים ללימודים ומוציאים אישורי "מחלה", זאת כחלק ממאבק אותו מנהלים מורים וצוותי חינוך נגד ההסכם שהתגבש בין הסתדרות המורים למשרד האוצר ובמטרה להביא לשיפור משמעותי בתנאי העסקתם.
עם זאת, בעקבות דיון שנערך היום בבית הדין לעבודה בו החליטה שופטת בית הדין לקבל את עמדת המדינה כי המורים צריכים לשוב לעבודתם לאלתר – ולהימנע מהוצאת אישורי מחלה שאינם אותנטיים.
בבתי הספר חנה סנש ונחמיה תמרי הודיעו בשעות האחרונות כי ישובו ללימודים מחר.
מחנה סנש נמסר להורים: "מחר, יום חמישי 8.5.25 יום הלימודים יתקיים כסדרו בכל שכבות הגיל, בהתאם למערכת השעות הרגילה. תודה על הסבלנות, ההתמודדות ועל כל גילוי של הבנה והזדהות בימים האחרונים. נחזור לשגרה".
הבוקר (רביעי, 5.5) לא התקיימו לימודים במספר בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים בחדרה, אור עקיבא, פרדס חנה-כרכור, זכרון יעקב, חריש, עמק חפר, מועצה אזורית אלונה, מועצה אזורית מנשה, נתניה ועוד. הודעות על על אי פתיחת מוסדות החינוך נשלחו בשעות הערב המאוחרות אתמול (שלישי, 5.5) וכן הבוקר (רביעי, 7.5) להורים לתלמידים. היות ומדובר במחאה ש"קמה מהשטח" ואינה מאורגנת, על ההורים להתעדכן באמצעות קבוצות הוואטסאפ של בתי הספר בדבר קיום לימודים או השבתתם.
משרד האוצר הגיש פנייה לבית הדין לעבודה, בדרישה להבהרה כי שימושם של המורים בימי המחלה לצורך מחאה אינו חוקי, כי שכרם לא ישולם בגין ההיעדרות וכי עליהם לשוב לעבודה כסדרה. הבוקר בשעה 11:00 צפוי להתקיים דיון בנושא שביתת המורים.
הילה יערי, ממובילות מאבק אנשי החינוך שלחה מסר נוקב למשרד האוצר: "החל מהיום אנו מודיעים על החרפת העיצומים בעקבות הסירוב המתמשך להידברות והגזירות המתמשכות על עובדי ההוראה. הוחלט על עליית מדרגה משמעותית, מוסדות החינוך לא ייפתחו מחר ואלפי מורות ומורים מכל קצוות הארץ מתארגנים לגל התפטרות המונית. המסר שלנו ברור: מי שמרסק את החינוך – יישאר ללא חינוך".
בשני (6.5) דיווחנו כי למרות החלטת בית הדין האוסרת על צעדים ארגוניים, צפויה השבתה נרחבת נוספת במערכת החינוך, כשעל פי ההערכות כ-50 אלף מורים וגננות לא יגיעו לעבודתם ביותר מ-200 מוסדות חינוך ברחבי הארץ. חלק גדול מהמשתתפים במחאה הגישו אישורי מחלה – ולא יופיעו ללמד.
בין מוסדות החינוך שלא פעלו, גם בתי ספר באזור אור עקיבא, חדרה, חריש, פרדס חנה-כרכור ובנימינה.
באור עקיבא לא התקיימו לימודים בבתי הספר היסודיים חנה סנש, נחמיה תמרי ושירת הים ובחטיבת הביניים אמי"ת עתידים. בבנימינה לא ייפתחו גני הילדים: שקד, סחלב, גפן ותאנה, בתי הספר היסודיים: בראשית, אמירים וגבע, בחטיבת הביניים כרמים יתקיימו לימודים באופן חלקי.
חדרה: בית ספר יבנה, אור לטף, ארלוזרוב, אילן רמון, הדמוקרטי, צפרירים, אחד העם, הגורן, המכיל, צליל.
חריש: אתגרי העתיד, רונה רמון, תלמי הדר, כנפי רוח בנות.
פרדס חנה-כרכור: שדות כרכור, מרחבים.
ממועצת בנימינה-גבעת עדה נמסר: "על אף ההודעה הרשמית על חזרה לשגרה, חלק מצוותי ההוראה ממשיכים בעיצומים – באמצעות היעדרות באישור מחלה. נכון לשעה זו (יום שני, 5.5), לא יפעלו היום: גני הילדים: שקד, סחלב, גפן ותאנה,
בתי הספר היסודיים: בראשית, אמירים וגבע, בחטיבת הביניים כרמים יתקיימו לימודים באופן חלקי, בהתאם להגעת צוותי ההוראה. ההסעות לבתי הספר יפעלו כסדרן".
בראשון: הלימודים החלו ב-10:00, אבל לא מעט בתי ספר לא נפתחו
יש אלוהים בשמיים כל מי שזייף מחלה , שלא יתפלא אם יקום חולה באמת
בגלל זה אני לא מאחל להם בריאות