מגדלור ניוז

מצרכים:

500  גרם פסטה פפרדלה
נתח כתף בקר במשקל כ-1/2 1 ק"ג חתוך לקוביות (אפשר להשתמש גם בשפונדרה או פלאש-פילה)
מלח
פלפל שחור גרוס
 1/4 כוס שמן זית

.

2  בצלים קצוצים גס
1  ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
4  גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
 10 שיני שום שלמות
 2  גבעולי טימין
2  עלי דפנה
2  כוסות יין אדום

.

אופן ההכנה:

1.  מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (רצוי סיר מברזל יצוק, שיכול להיכנס לתנור), מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד, עד שהם משחימים. מוציאים ושומרים בצד.
2.  מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מתרככים והבצל זהוב.

.

3.  מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את שיני השום, הטימין ועלי הדפנה. יוצקים את היין כך שרק יכסה את המרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים) ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר רך. ניתן גם להכניס את הסיר לתנור ולאפות במשך 3 שעות בטמפרטורה של 150 מעלות.
4.  בסיום הבישול מפוררים את הבשר בתוך הרוטב (בעזרת מזלג) ומבשלים עוד 10 דקות.
5.  מבשלים את הפפרדלה לפי ההוראות שעל האריזה.
6. מערבבים את הפסטה עם הרוטב החם ומגישים

.

פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך: צילום אנטולי מיכאלו

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן