Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

חוסם פרסומות בנייד שלך מופעל!

גולשים יקרים, התוכן באתר הינו חינמי ומתאפשר בזכות המפרסמים שלנו. אנא כבו את חוסם הפרסומות על מנת להמשיך לקרוא. לא יודעים איך? צרו עימנו קשר בוואטסאפ: wa.me/972586672383

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

מגדלור ניוז

מנה מנצחת לכל שולחן חג: מתכון לפפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך

מצרכים:

500  גרם פסטה פפרדלה
נתח כתף בקר במשקל כ-1/2 1 ק”ג חתוך לקוביות (אפשר להשתמש גם בשפונדרה או פלאש-פילה)
מלח
פלפל שחור גרוס
 1/4 כוס שמן זית

.

2  בצלים קצוצים גס
1  ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
4  גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
 10 שיני שום שלמות
 2  גבעולי טימין
2  עלי דפנה
2  כוסות יין אדום

.

אופן ההכנה:

1.  מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (רצוי סיר מברזל יצוק, שיכול להיכנס לתנור), מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד, עד שהם משחימים. מוציאים ושומרים בצד.
2.  מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מתרככים והבצל זהוב.

.

3.  מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את שיני השום, הטימין ועלי הדפנה. יוצקים את היין כך שרק יכסה את המרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים) ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר רך. ניתן גם להכניס את הסיר לתנור ולאפות במשך 3 שעות בטמפרטורה של 150 מעלות.
4.  בסיום הבישול מפוררים את הבשר בתוך הרוטב (בעזרת מזלג) ומבשלים עוד 10 דקות.
5.  מבשלים את הפפרדלה לפי ההוראות שעל האריזה.
6. מערבבים את הפסטה עם הרוטב החם ומגישים

.

פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך: צילום אנטולי מיכאלו

דילוג לתוכן