יום שלישי, ספטמבר 23, 2025
Google search engine

שומרי השבת זעמו, אבל בית המשפט הכריע בנוגע לבריכת פרדס חנה-כרכור בשבת


מערכת מגדלור ניוז | 8.12.24 | 18:50


מתחם בריכת בורה בורה פרדס חנה | גוגל סטריט ויו

בית המשפט דחה עתירה לסגירת בריכה בפרדס חנה כרכור בשבתות ובחגים: בית המשפט המחוזי בחיפה פסק לאחרונה כי בריכת שחייה ציבורית בפרדס חנה כרכור, הפועלת בשבתות ובחגים, תמשיך לפעול כסדרה. זאת לאחר שדחה עתירה של שני תושבים שומרי שבת, שטענו כי הפעלת הבריכה בשבתות מפרה את חוק העזר העירוני ואינה זוכה לאישור משרד הפנים כנדרש. הסיפור פורסם לראשונה באתר 'כלכליסט'.

העותרים, שיוצגו על ידי עו"ד חגי וגנפלד, ביקשו לאסור את פעילות הבריכה בשבתות בטענה לפגיעה בציבור הדתי ובשמירת החוק. לטענתם, הפעלת הבריכה בימי שבת גורמת לציבור רחב להימנע משימוש בה גם בימי חול. מנגד, המועצה המקומית, שיוצגה על ידי עו"ד יניר גור, טענה כי הבריכה פועלת במתכונת זו מאז 2017 בהתאם לתנאי מכרז שהסדיר את הפעלתה 7 ימים בשבוע.

לאחר שמיעת הצדדים ודיון בנושא, השופט רון סוקול דחה את העתירה, בין היתר בשל שיהוי של שבע שנים בהגשתה, וקבע כי הפעלת הבריכה הייתה גלויה וידועה לתושבים. עם זאת, הוא הורה למועצה להגיש למשרד הפנים את המסמכים הדרושים לאישור ההסכם בתוך 45 ימים, והמליץ על תיקון חוק העזר העירוני להבהרת הכללים להפעלת בריכות ועסקים בשבתות.

ממועצת פרדס חנה כרכור נמסר: "אנו מברכים על החלטת בית המשפט והמשך שמירת הסטטוס-קוו ביישוב".
עו"ד אייל נון, בא כוח העותרים, הודיע כי נשקלת האפשרות לערער על ההחלטה – "הן בהיבט הפרת חוק העזר העירוני בפרדס חנה והן באשר להתקשרות המסחרית עם מפעיל הבריכה בלא אישור משרד הפנים".

עוד חדשות

12 הערות

guest
12 .
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
09/12/2024 09:45

בדיוק. הכפייה הזאת מכוערת ולא מתאימה, תעזבו אותנו ותשמרו על שלכם

1 6 7 8 9 10 12

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine