יום שלישי, ספטמבר 23, 2025
Google search engine

הפלונטר של הכלבים בחדרה: עמותת חדרה אוהבת חיות עדיין תחת איום סגירת הכלבייה בעיר

אחרי מספר דיונים בבית המשפט מ-2015, עדיין לא נמצא פתרון למתחם כלביית חדרה – שעל פי קק"ל, השתלטה על השטח ביער חדרה שלא כדין. כעת נודע כי המגשר שנקבע להליך לא מצליח לפתור את הסוגיה

מה שהחל לפני 6 שנים – מסרב להסתיים: הקרן הקיימת לישראל ממשיכה להילחם על שטח של כ-400 מ"ר בשיפולי יער חדרה, עליו יושבת עמותת 'חדרה אוהבת חיות' שמצילה מידי שנה מאות כלבים באזור.

על פי קק"ל, בדרישה לסילוק מהשטח שהגישה לבית המשפט ב-2015, השטח עליו יושבת הכלבייה הוא ציבורי ועל כן היא לא יכולה להישאר בו.

על פי התביעה, שהוגשה בזמנו לבית המשפט השלום בחדרה, נגד העמותה וכן עיריית חדרה, נכתב כי העמותה, "הסיגה את גבולה של קרן קיימת לישראל ביער חדרה והקימה בו כלבייה אשר בה היא מטפלת בעשרות גלבים. הכלבייה ממוקמת על פני שטח שמשתרע ביער חדרה על פני 398 מ"ר, ללא כל הסכם או קבלת היתר".

בדיון שהתקיים בבית המשפט לפני כחודש נודע כי הצדדים הלכו לגישור על מנת למצוא פתרון לפלונטר – בכדי שיאפשר את המשך פעילות העמותה – שהיא ללא מטרות רווח כמובן ועוזרת מאוד בנושא הכלבים בחדרה והסביבה.

צילומים: מגדלור ניוז, חדרה אוהבת חיות

עם זאת, נכון לעכשיו – הליך הגישור לא עולה יפה. עורך דינה של עמותת חדרה אוהבת חיות – שמואל ברטלר, ציין בדיון כי "היינו אצל מגשר, הוא נתן שם הצעה שמקובלת עלינו וניסינו לקדם את ההליך התכנוני. יש קושי לקדם את הליך הגישור בגלל שמשרד מנהל הנכסים של העירייה ומשרד אדריכלית העיר התפנו – וטרם אויישו".

בעירייה וכן בקק"ל לא קיבלו את דברי עורך דין העמותה. בקק"ל ציינו כי המגשר לא יכול לפתור את הבעיה. עורך הדין שייצג את העירייה, עו"ד יורם חן, אמר כי "אנחנו כעירייה לא יכולים לקחת חלק (בעיניין)".

עוד חדשות
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine