מגדלור ניוז

כתב אישום חריג בעניינו הוגש לאחרונה על ידי פרקליטות מחוז תל אביב. הנאשם, בן 38, תושב אזור המרכז, נאשם כי הציג עצמו כחבר של המשפחה או העצור ופנה לעורכי דין המייצגים אותם על מנת לקבל את מספרי הטלפון של בני המשפחות.

בהמשך, פנה לבני משפחה של עצורים או כאלה שמשוחררים בערובות כספיות, הציג עצמו כפרקליט, סניגור ובמקרים מסוימים גם כשוטר, וטען בפניהם כי יש ביכולתו להביא לשחרורם המיידי תמורת הפקדת סכומי כסף.

"הנאשם פנה אל קרובי משפחה של עצורים או משוחררים בערובה אשר דבר מעצרם פורסם ברשת, וטען בפניהם בכוונה לרמות, טענות כזב שונות, בין היתר, כי הוא בעל תפקיד הקשור לגורמי האכיפה או לעורכי הדין המייצגים את העצורים, וביכולתו להביא לשחרור העצורים תמורת הפקדת סכומי כסף במזומן, אשר ישמשו כערובה לשחרורם, וכן לקדם את עניינם, כל זאת בידיעה, כי אין ביכולתו לעשות כן", נכתב בכתב האישום.

"במסגרת מצגי השווא, כפי שיפורט בכתב האישום, הנאשם, בין היתר, פנה אל עורכי הדין המייצגים את העצורים, התייצג בפניהם בכזב, כחבר של המשפחה או העצור אשר מבקש לסייע להם, ולצורך כך ביקש את פרטי התקשרות של בני משפחת העצורים, וחלק מעורכי הדין אכן מסרו".

קראו גם:
• לאזור המיוחד באתר – על פרשת המעצרים בעיריית אור עקיבא – הקליקו כאן

גם פרשת המעצרים של יעקב אדרי בעיריית אור עקיבא "מככבת" בכתב האישום: לפי סעיף האישום הראשון, אחד מיעדי העוקץ של הנאשם, לכאורה, היו בני משפחתה של חשודה מרכזית בתיק של אדרי.

"מדובר בחשודה אשר שימשה בעבר יד ימינו של אדרי בעירייה ובמשרדים ממשלתיים בהם הוא כיהן כשר בממשלה, ובחודש נובמבר 2020 נעצרה על ידי חוקרי יאח"ה בחשד לתיווך לשוחד", פורסם באתר "פוסטה".

"על פי כתב האישום, יום לאחר שנודע דבר מעצרה התקשר משעלי לילדיה של החשודה המרכזית וטען במרמה כי הוא העוזר של הסנגור שלה, עו"ד משה יוחאי. לדבריו בשיחה, צוות ההגנה מתכוון להגיש ערר על החלטת המעצר ויש לארגן כסף עבור הפקדת ערבות לשחרורה, 150 אלף שקל במזומן לכאורה".

יעקב אדרי. על פי כתב האישום נגד הנאשם מהמרכז, הוא ניסה לעקוץ גם את בני משפחתה של חשודה בפרשה 

עוד פורסם כי "בהמשך הוא שוחח בן הזוג של החשודה וכאשר הבין כי יש בעיה לארגן סכום כזה במיידי הוא הוריד את סכום הכסף ההתחלתי ל-50 אלף שקל, ובהמשך לכך הוא שוחח עם אחד מקרובי המשפחה של הבעל בירושלים שגייסו את 50 אלף השקלים בו במקום.

"משעלי, נטען, שלח אליהם מונית והורה להם למסור את הכסף לנהג, כך היה, מעטפה ובה 50 אלף שקל במזומן נמסרה לנהג המונית. הנהג הגיע אל בית המשפט ברמלה שם פגש במשעלי ומסר לו את המעטפה.

"על פי כתב האישום, עוד באותו יום התקשר משעלי שוב אל הבן דוד וטען כי בית המשפט מבקש הפקדה נוספת של 35 אלף שקל לצורך הערבות. משעלי שלח אליו מונית נוספת באמצעותה קיבל לכאורה מעטפת מזומנים נוספת כפי שדרש".

בסך הכל, מסתכמים הסכומים אותם עקץ במרמה לכאורה, במאות אלפי שקלים.

 

דילוג לתוכן