געגועים לטעמים חמים: מתכון וכמה טיפים מנצחים לצ’ולנט המושלם לחורף

זה לא חורף אמיתי ללא הצ'ולנט בשבת. רשת טיב טעם חולקת מתכון להכנת צ'ולנט עסיסי וטיפים לשמירה על קישקע שלם בצ'ולנט
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

הצטרפו אלינו

ארכיון כתבות

געגועים לטעמים חמים: מתכון וכמה טיפים מנצחים לצ’ולנט המושלם לחורף

זה לא חורף אמיתי ללא הצ'ולנט בשבת. רשת טיב טעם חולקת מתכון להכנת צ'ולנט עסיסי וטיפים לשמירה על קישקע שלם בצ'ולנט

מגדלור-פיד ♋

חומרים:

2 ק”ג בשר שייטל חתוך לקוביות
15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
2 ראשי סלרי
200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה
200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה
200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה
6 בצלים שלמים
2 ראשי שום מפורקים
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
4 ענפי טימין
קישקע
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לתיבול
2 כפות רסק עגבניות
מים כדי כיסוי

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות
למשך שעה ומורידים טמפ’ ל 100 מעלות למשך לילה שלם.

טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ’ולנט:
  • חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
  • כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
  • יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
  • יש להרתיח את מרכיבי הצ’ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים – ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן – על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול. נקבו כמה נקבים – במזלג או קיסם – לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.
  • לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.
  • למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך
  • טיפ שובב: בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג’חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה      – הפתעה מובטחת!

בתאבון…

ענו על משאל מגדלור-ניוז: האם תסעו לחו”ל בקיץ הנוכחי למרות הקורונה?

שתפו את הכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מגדלור-פיד ♋

guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן