געגועים לטעמים חמים: מתכון וכמה טיפים מנצחים לצ’ולנט המושלם לחורף

זה לא חורף אמיתי ללא הצ'ולנט בשבת. רשת טיב טעם חולקת מתכון להכנת צ'ולנט עסיסי וטיפים לשמירה על קישקע שלם בצ'ולנט
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

הצטרפו אלינו

ארכיון כתבות

געגועים לטעמים חמים: מתכון וכמה טיפים מנצחים לצ’ולנט המושלם לחורף

זה לא חורף אמיתי ללא הצ'ולנט בשבת. רשת טיב טעם חולקת מתכון להכנת צ'ולנט עסיסי וטיפים לשמירה על קישקע שלם בצ'ולנט

מגדלור-פיד ♋

חומרים:

2 ק”ג בשר שייטל חתוך לקוביות
15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
2 ראשי סלרי
200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה
200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה
200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה
6 בצלים שלמים
2 ראשי שום מפורקים
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
4 ענפי טימין
קישקע
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לתיבול
2 כפות רסק עגבניות
מים כדי כיסוי

אופן ההכנה:
עוד במגדלור ניוז >>
קשה ומצער: אדם נמצא ללא רוח חיים בכניסה למגרש הטניס בפרדס חנה
רמי לוי קפץ לביקור באור עקיבא – כדי להכין את השטח למועד פתיחת הסניף
מגדלור ניוזים – עדכונים מכל האזור מסביב לשעון

 

מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות
למשך שעה ומורידים טמפ’ ל 100 מעלות למשך לילה שלם.

טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ’ולנט:
  • חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.
  • כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.
  • יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.
  • יש להרתיח את מרכיבי הצ’ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: הניחו את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית והגריסים – ואל תשכחו את תפוחי האדמה, כמובן – על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, והביאו את כל העניין לרתיחה. הנמיכו את האש והניחו את הקישקע מסביב, כמו שבלול. נקבו כמה נקבים – במזלג או קיסם – לאורך הקישקע, הוסיפו את הביצים וסיגרו את הסיר.
  • לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.
  • למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך
  • טיפ שובב: בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג’חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה      – הפתעה מובטחת!

בתאבון…

99850cookie-checkגעגועים לטעמים חמים: מתכון וכמה טיפים מנצחים לצ’ולנט המושלם לחורף

האם הכתבה עניינה אותך? 👆

שתפו את הכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב print
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

מגדלור-פיד ♋

מגדלור-פיד ♋

עוד ניוז >>

 

אולי יעניין אותך


 

 

דילוג לתוכן