Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

חוסם פרסומות בנייד שלך מופעל!

גולשים יקרים, התוכן באתר הינו חינמי ומתאפשר בזכות המפרסמים שלנו. אנא כבו את חוסם הפרסומות על מנת להמשיך לקרוא. לא יודעים איך? צרו עימנו קשר בוואטסאפ: wa.me/972586672383

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

מגדלור ניוז

עושים טוב: הקיוסק ההיסטורי ברחוב הרצל בחדרה ינוהל על ידי רשת “קפה טוב” המשלבת בעלי מוגבלויות

הקיוסק ההיסטורי של חדרה, ששוקם על-ידי העירייה באמצעות הקרן לפיתוח חדרה, ינוהל בידי רשת בתי הקפה “קפה טוב” הפועלת למען שילוב אנשים עם מוגבלויות, בעיקר נפשיות, בחברה ובמרכזי הכשרה תעסוקתיים, חברתיים וקהילתיים. הקיוסק ההיסטורי הנו הסניף השני של הרשת בחדרה,  והוא מצטרף לסניף הקיים והמצליח ברחוב הנשיא.

“קפה טוב” היא רשת בתי קפה חברתיים בפריסה ארצית, אשר מהווים מרכז הכשרה מקצועי שיקומי למתמודדים עם קשיים נפשיים, ומייצרים גשר תעסוקתי לעבודה בשוק החופשי והשתלבות בקהילה.

צילום: דוברות עיריית חדרה

הקיוסק ההיסטורי שוקם ונחנך ברחוב הרצל, בשדרת הפיקוסים היפה ע”ש סא”ל אמיר מי-טל ז”ל. מעבר לנוסטלגיה ולזיכרונות המתוקים ניתן להזמין במקום מתוך מבחר של מאפים, כריכים, סלטים וכמובן גזוז של פעם במבחר טעמים ובאווירה נעימה.

הקיוסק המקורי נבנה בשנת 1926 ביוזמת ועד המושבה, שהזמין מקואופרטיב “נגרייה” קיוסק משושה עשוי עץ עם גג אבץ. הקיוסק נבנה להשכרה, ולאורך שלושה עשורים עבר שלושה בעלים במקומות שונים במושבה. בחדרה פעלו במשך השנים קיוסקים נוספים, אבל קיוסק זה היה היפה ביותר בגלל המבנה המשושה, שהיה אופייני לשנות ה-30.

השחזור כלל את מבנה הקיוסק, וכן מרפסת דק ומתחם ישיבה לבאי המקום. במסגרת השחזור נבנה הקיוסק בבנייה קשיחה עם חיפוי בעץ. הקיוסק משושה, בדומה לדגם המקורי, עם גג אבץ, ו-2 כנפיים נפתחות באשנב המכירה.

את העבודות לשחזור הקיוסק ההיסטורי הובילה הקרן לפיתוח חדרה, והוא מנוהל באמצעות חברת התיירות “נחלים”. מדובר בשחזור ברוח התקופה, שנועד להנחיל את סיפור הקיוסק ולהעביר את אווירת הפשטות ואורחות החיים של המושבה הישנה.

 

שיתוף הפעולה בין עיריית חדרה לבין הקרן לפיתוח יצר מקום אשר ההשראה שלו היא מהעבר, אך ההתאמה שלו היא להווה. המקום מחיה זיכרון קולקטיבי לאורחות החיים של המושבה חדרה. החיבור למורשת, כמו גם חיבור ליופי, אסתטיקה ואיכויות, מהווה מקור גאווה בהיסטוריה של העיר.

דילוג לתוכן