Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

חוסם פרסומות בנייד שלך מופעל!

גולשים יקרים, התוכן באתר הינו חינמי ומתאפשר בזכות המפרסמים שלנו. אנא כבו את חוסם הפרסומות על מנת להמשיך לקרוא. לא יודעים איך? צרו עימנו קשר בוואטסאפ: wa.me/972586672383

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

מגדלור ניוז

הלל יפה בהודעה: “בדיקת הכבד שחשוב לבצע לפני שיהיה מאוחר”

ללא כאב, ובדיוק מירבי – פיברוסקאן (אלסטוגרפיה) היא הבדיקה שתוודא שהכבד שלכם תקין. הבדיקה, שאינה בסל הבריאות, מבוססת אולטרה-סאונד, אינה פולשנית, לא כואבת, ומאפשרת, לרוב, לדעת במדויק מה מצב הכבד, ללא הסבל הכרוך בנטילת ביופסיה. ד”ר סייף אבו מוך, מנהל מחלקה פנימית ב’ ומנהל מרפאת הכבד של המרכז הרפואי הלל יפה, מסביר על ביצוע הבדיקה ויתרונותיה.

בשנה החולפת החל המרכז הרפואי הלל יפה לבצע בדיקת אולטרסאונד של הכבד – או בשמה המקצועי – בדיקת פיברוסקאן. הבדיקה, מתבצעת במרפאת הכבד של המחלקה לפנימית ב’ בניהולו של ד”ר סייף אבו מוך- מומחה ברפואה פנימית וברפואת הכבד.

“מחלת כבד כרונית יכולה להיגרם על ידי כבד שומני, צריכת אלכוהול מופרזת, נגיפי הפטיטיס B ו- C (צהבת B ו- C), תרופות וסיבות נוספות”, מסביר ד”ר אבו מוך. “בקרב חולים במחלת כבד כרונית, רקמת הכבד הבריאה הופכת עם השנים לצלקת שאינה מתפקדת וזה גורם להתפתחות שחמת הכבד, מצב שבו הכבד מאבד מהגמישות שלו והופך נוקשה. ככל שמספר הצלקות בכבד גדל, הולכת ופוחתת יכולתו לתפקד. אי לכך, אחד הדברים החשובים הוא קביעת דרגות הצטלקות. הדבר יכול להיעשות על ידי ביופסיה של הכבד – בדיקה שהיא פולשנית, כאשר החלופה הקיימת היא בדיקת הפיברוסקאן – ואולטרסאונד של הכבד, שכאמור אינה פולשנית ומדויקת בדיוק כמו הביופסיה, רק ללא הכאב הפיזי המלווה לנטילת ביופסיה”.

במהלך בדיקת הפיברוסקאן נבדקת כמות הכבד השומני ונעשית הערכה של דרגות החומרה.
אחת הבעיות הידועות של כבד שומני היא כי לא ניתן לחוש בתסמיניו, ובדרגות הצטלקות הכבד הגבוהות, נוצרת שחמת הכבד והאדם החולה עלול להגיע עד לכדי הזדקקות לניתוח השתלה ואף מוות.

צילום: הלל יפה

למי מיועדת הבדיקה?
כאמור, הבדיקה מיועדת לכל אדם שחולה ממחלת כבד ידועה, אך גם לסובלים מהשמנת יתר ולחולים בסוכרת. שתי האחרונות ידועות כיוצרות נזק מצטבר לכבד, אשר לא בהכרח יורגש עד למצב של מחלה מתקדמת.

“בקרב החולים בסוכרת כמעט 75% יסבלו גם מכבד שומני”, מציין ד”ר אבו מוך, “בדיקת תפקודי כבד לא בהכרח תראה מחלה, והסימפטומים אינם מורגשים. לכן חשוב מאוד ללכת להיבדק גם אם מרגישים טוב”.

כיום, בדיקת הפיברוסקאן ניתנת במסגרת סל הבריאות (טופס התחייבות של קופת חולים) הרפואי) רק לחולי כבד עם צהבת מסוג C. עם זאת, היא מומלצת גם לסובלים מצהבת מסוג B, לסובלים ממחלה אוטואימונית של הכבד, כבד שומני, אך גם לחולי סוכרת ולסובלים מהשמנת יתר. במרכז הרפואי הלל יפה ניתן לבצע את הבדיקה בתשלום.

דילוג לתוכן