"בטבע של בני – בצל התאנה" הוא חלום של בני כהנר – שהתגשם, חלום שנרקם במוחו במשך תקופה ארוכה. "לפני הרבה שנים אמרתי למשפחתי שכשאהיה "גדול" אפתח מסעדה טבעונית בצל עץ התאנה המרשים שלנו בחצר הבית", הוא מספר.
"באוגוסט 2015 פרסמתי פוסט בפייסבוק שבו כתבתי כי 'בקרוב יוגשו ארוחות טבעוניות בצל התאנה'. משם הדרך להוציא לפועל את החלום הישן שלי הייתה קצרה. התחלתי לארח ארוחות טבעוניות אצלנו בבית בקיבוץ עמיעד, ומאז הכל היסטוריה. בסוף 2018 עברנו – ואיתנו המסעדה – לכרכור".
עם הזמן "בצל התאנה" הפכה למקום שהוא "גם עדן לטבעונים" כפי שמספרים לקוחות שכבר נהנו מהטעמים שמוצעים כאן. הארוחות הטבעוניות שמוגשות הן ארוחות ייחודיות ומיוחדות שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר כשהקו המנחה – אוכל טבעוני, מזין ובריא, אשר נעשה במטבח הביתי של כהנר.
"הארוחות מורכבות ממצרכים מקומיים מהצפון ואזור הגליל בפרט", הוא מסביר. "בנוסף לכך אני אופה סוגי לחמים שונים מקמח שאני טוחן בעצמי. כלי ההגשה נעשים כולם בעבודות יד על ידי אמנים מקומיים".
ואיך פועלת המסעדה? קצת שונה ממה שאתם מכירים – מתי שתרצו אבל בהזמנה מראש. התפריט קבוע (FIXED MENU) והמחיר אחיד (120 ₪ לסועד) וכולל מנה ראשונה שמוגשת עם לחמים תוצרת בית, מגוון סלטים, מטבלים מירקות ופירות, מאפים יחודיים מקמח טף וקמח עדשים הנטחנים במטחנה הביתית, בעונה מוגשים מאפים ומאכלים הכוללים עשבי בר וליקוט מקומי, ולקינוח, סורבה מפירות וקינוחים אישיים.
"כל זה כיד הדמיון ורוח היצירה השורה עלי באותו יום", מוסיף כהנר. "הארוחות מוגשות באופן אישי בליווי הסברים על מרכיבי הארוחה ואופן ההכנה וניתן להזמין ארוחות בוקר, צהריים וערב".