יום שלישי, ספטמבר 23, 2025
Google search engine

בפרדס חנה-כרכור פחות עייפים? הקריקטורה המשעשעת על הירי מאיראן לפי חלוקה לאזורים

קריקטורה | פרדס חנה-כרכור | הלילות שלנו

בר תרבות | 20.6.2025 | 14:38


איור: אורי פינק

הקריקטוריסט והמאייר אורי פינק מפרסם מדי יום קריקטורה בעיתון "מעריב", קריקטורה המתפרסמת גם ברשת. את האיור אתמול (חמישי, 19.6) הקדי פינק למדד העייפות הישראלי, נוכח הטילים הנורים מאיראן ב-8 הימים האחרונים, שרבים מהם היו גם בשעות הלילה המאוד מאוחרות, שגרמו להשכמות והפרעות לרצף השינה של הישראלים. 

בקריקטורה – שמדמה את האיור/תמונה המוכרת במסגרת תהליך האבולוציה, בדמות של קוף וההתפתחות שלו לבן אדם – נראה אדם עייף מאוד באזור המרכז, קצת פחות עייף במחוז צפון, קצת יותר מאושש אך עדיין עייף באזור הדרום, ואילו ב"פרדס חנה", נראה אדם עירני שמקפץ ורוקד.

הקריקטורה המשעשעת גם עוררה כמובן תגובות ברשת. "מי זה שפותח לנו עין", כתב חי. "אבל מה עם הכור בכרכור?? הוא לא אמור להגן עלינו???", תהה אייל ומירי הוסיפה: "חמסה". ליאורה תיארה והצחיקה: "לא נעים לי להגיד, אבל זה לגמרי נכון. אנחנו מוגנים בשלושה מעגלים מקודשים: אחד של שכינה, שני של ג'ה, ושלישי הוא סתם טבעת עשן שיצרנו ביחד".

אורי פינק הוא אחד מהקריקטוריסטים והקומיקסאים הבולטים והוותיקים בישראל, הידוע בסגנונו הייחודי והחריף וביכולתו לשלב הומור, סאטירה וביקורת חברתית באופן חכם ונגיש. הוא נחשב לחלוץ בתחום הקומיקס הישראלי המודרני, ולאורך הקריירה שלו פרסם מאות יצירות, החל מקריקטורות עיתונאיות ועד סדרות קומיקס צבעוניות לילדים ונוער.

עוד חדשות
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments

עוד כתבות

- Advertisment -
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine
- Advertisment -
Google search engine