'צהר פיקוח מזון' הוא מיזם של ארגון רבני צהר הנותן אלטרנטיבה לרבנות הראשית ומעניק שירותי פיקוח מזון למסעדות ובתי עסק בתחום ההסעדה.
ב-2019 מיזם הכשרות האלטרנטיבי של 'צהר' נותן שירות למעל מ-100 מסעדות, בתי מלון ובתי עסק ברחבי הארץ, וכיום הוא נותן כשרות לכ-600 עסקים ביניהם רשתות מובילות כמו כל בתי האגודה למען החייל בישראל, חופי מעגן ועין גב בכינרת, מפעלי סודה סטרים ווישיי בדרום, מסעדות שף כדוגמת רובידה, האקליפטוס, קמאקורה, וויסקי בר, "הקוסם" בתל אביב, דוסה בר אוכל הודי ועוד ועוד.. מטרת המיזם היא להגדיל כשרות בישראל על ידי מתן אלטרנטיבה לכשרות הרבנות המסורתית.
כיום, כ-6 שנים לאחר הקמתו, ישנם באזור חדרה 13 עסקים שהצטרפו למיזם של ׳צהר׳. בין היתר תמצאו ברשימה את דליקטו, הפודי של ברבי, קליית קפה ולאון פטיסרי מפרדס חנה-כרכור, המטבח של גיא מאור עקיבא, לחם בורקין ורון פטיסרי מבנימינה ועוד. את הרשימה המלאה ניתן למצוא באתר צהר, בחיפוש לפי יישוב.
https://www.tzohar.org.il/?page_id=18700
ההחלטה לצאת למיזם הכשרות האלטרנטיבית מגיע אחרי דו"ח מבקר המדינה בעבר, שהראה על ליקויים חמורים במערך הכשרות של הרבנות הראשית, דבר שגרם לעסקים רבים לסלוד מיצירת שיתוף פעולה עם הרבנות ולוותר על הכשרות.
הרב רפי פוירשטיין ראש מיזם הכשרות: "צהר פיקוח מזון שמחה לבשר על העסק הראשון בנתניה שמצרף לפיקוח של צהר. בשל היותה של נתניה עיר ובה ציבור מסורתי גדול אנו מיחסים למהלך זה משמעות רבה. גם מרכזיותה של המסעדה בסמוך לאצטדיון העירוני מקנה למהלך זה משקל של פריצת דרך. אנו משוכנעים כי זו רק ההתחלה ונזכה בעזרת ה להגדיל את מספר אוכלי הכשרות. בנתניה ובארץ כולה"