3 סוגים של מעשנות בשר

ישנם שלושה סוגים עיקריים של מעשנות כשכל אחת בעלת יתרונות שונים ואופציות עישון שונות
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

הצטרפו אלינו

ארכיון כתבות

3 סוגים של מעשנות בשר

ישנם שלושה סוגים עיקריים של מעשנות כשכל אחת בעלת יתרונות שונים ואופציות עישון שונות

מגדלור-פיד ♋

אחת השאלות החשובות ביותר שיש לשאול את עצמכם במידה ואתם מעוניינים להיכנס לעולמם הקולינרי המגוון והמרתק של עישון הבשרים, היא איזו מעשנה עליכם לרכוש. ישנם שלושה סוגים עיקריים של מעשנות כשכל אחת בעלת יתרונות שונים ואופציות עישון שונות. במאמר זה נכיר את שלושת הסוגים ונבין מהי הדרך הנכונה לבחור את הדגם המתאים לצרכים והדרישות שלכם, וכמובן לרמת הידע שלכם בתחום. 

אילו סוגים של מעשנות קיימים בשוק?

  • מעשנת בשר ורטיקלית, עומדת – הסוג הראשון של מעשנות נראה כמו ארון קטן, מה שגם העניק להן את השם הזה. סוג זה מורכב מתא בעירה בחלקו התחתון בו נמצאים העצים, הפחמים ושאר חומרי הבעירה, ותא העישון מעליו אליו נכניס את הבשרים. לכל תא פתח משלו כשלתא העישון לרוב יהיו כמה קומות, תלוי בדגם. כך, אפשר לשלוט על רמת העישון של הבשרים השונים ולקבוע אילו מהם נרצה לעשן יותר ופחות, ולעקוב אחר משך הזמן הנדרש להגעה למידת העשייה. 
  • מעשנת בשר שוכבת, Offset – מעשנות אלו מזכירות במבנה שלהן את הגריל הקלאסי המוכר לנו. בדגמים אלו תא הבערה נמצא בצד, ובצד השני ישנו פתח יציאה כך שזרימת העשן צידית ועוברת על פני כל הבשרים שנמצאים בפנים. יש לציין שעל אף זאת, הבשרים הקרובים יותר לתא הבערה יתחממו מהר יותר בשל הטמפרטורה הגבוהה. 
  • מעשנת Kamado בצורה ביצה – בניגוד למעשנות האחרות העשויות ברזל, מעשנות בדגמי הביצה לרוב יהיו קרמיות ובעלות תכונות המאפשרות שמירת חום איכותית יותר לאורך זמן, כך שניתן לחסוך בצריכת הפחמים. מעשנות אלו שימושיות מאוד וניתן להשתמש בהן גם כטאבון או גריל פתוח לכל דבר, ונחשבות כנראה לסוג המומלץ והיעיל ביותר לחובבי הבשר.
צילום: pixabay

מובן שבמידה ואתם מעשנים מתחילים כדאי לבחור בדגם המתאים למתחילים, כזה שאינו משלב יותר מידי פיצ’רים מתקדמים ומסובכים ומאפשר להיכנס בצעדים קטנים ובטוחים לעולם העישון הקולינרי, להכיר אותו מקרוב ולהחליט האם מעוניינים לעבור לשלב הבא ולהתחדש בדגמים מתקדמים יותר. 

אז איך בוחרים את הדגם המתאים?

זוהי שאלת השאלות, שכדי לענות עליה כדאי קודם כל לשאול את עצמכם כמה שאלות; כמה תרצו להשקיע ברכישת מעשנות חדשות? כמה אתם הולכים להשתמש בזה? כמה אנשים המעשנה הזו הולכת להאכיל והאם כדאי להצטייד באביזרים נוספים כגון מד חום לבשר מלקחיים וכפפות מיוחדות בכדי להכניס אתכם לעניינים הרבה יותר מהר וביעילות? 

ברגע שיהיו לכם התשובות לשאלות הללו, יהיה קל הרבה יותר לכוון לדגם המתאים ביותר. כעת, הגיע הזמן לחפש אחר המלצות על דגמים שונים, ואפילו להתנסות בהם במידה ואתם מכירים מישהו שמחזיק בביתו מעשנת. אל תתפשרו על תהליך החיפוש, שכן לדגם שתבחרו תהיה השפעה ישירה על טיב המטעמים שתבקשו ליצור בעזרתו. 

מגדלור-פיד ♋                                           

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram

מגדלור-פיד ♋

guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
מכבי
דילוג לתוכן