Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

חוסם פרסומות בנייד שלך מופעל!

גולשים יקרים, התוכן באתר הינו חינמי ומתאפשר בזכות המפרסמים שלנו. אנא כבו את חוסם הפרסומות על מנת להמשיך לקרוא. לא יודעים איך? צרו עימנו קשר בוואטסאפ: wa.me/972586672383

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

מתכון | לכבוד החורף שחוזר: מרק כפרי עם ירקות וקטניות

מתכון | לכבוד החורף שחוזר: מרק כפרי עם ירקות וקטניות

השבוע, הגשם חוזר אלינו עם גשמים וקור ואין כמו מרק לוהט ומלא בתוכן בימי החורף הקרים. דוד אלחדף, שף רשת BBB מציע מתכון להכנת מרק כפרי עם ירקות וקטניות, קל  להכנה בבית, לא דורש  מאמץ,  וטעים במיוחד. המרק הכפרי סמיך, גדוש בירקות, קטניות, בורגול וקינואה,  ומהווה ארוחה שלמה המוגשת בצלחת אחת, שאינה משמינה, אך יחד עם זאת מחממת ומנחמת בימי החורף הקרים.

מרכיבים ל-10 מנות:

·       רבע כוס שמן.

·       4 בצלים לבנים בינוניים חותכים לקוביות 1X1 (830 גרם)

·       3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות 1X1 (330 גרם).

·       ענף אחד של סלרי חתוך קוביות 1X1 (90 גרם).

·       8-9 שיני שום קצוצות דק (80 גרם).

·       חצי קופסא פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות 1X1 (100 גרם).

·       פלפל אדום אחד חתוך לקוביות 1X1 (250 גרם).

·       עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות 1X1 (170 גרם).

·       צרור פטרוזיליה קצוץ דק (40 גרם).

·       צרור כוסברה קצוץ דק (40 גרם).

·       8-9 עלי בזיליקום קצוצים דק (8 גרם).

·       אורגנו טרי מ2 ענפים קצוץ דק (8 גרם).

·       כוס עדשים שחורות מבושלות (330 גרם).

·       חצי כוס בורגול מבושל ( 170 גרם).

·       חצי כוס קינואה אדומה/לבנה מבושלת (170 גרם).

·       כף שטוחה של מלח דק (40 גרם).

·       כפית שטוחה פלפל שחור טחון (4 גרם).

·       כפית שטוחה כמון (4 גרם).

·       4 ליטר מים.

·       1.5 ק”ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות 1X1

// מרק כפרי. צילום: יח”צ

אופן הכנה:

בסיר רחב על להבה חזקה, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי ומטגנים עד הזהבה, מוספים את קוביות הבשר ומטגנים עד השחמת הבשר, מוסיפים את השום והפלפלים, ממשיכים באידוי עד ריכוך של כל הירקות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים באידוי, מוסיפים את העגבניות. פותחים את התבלינים עם מעט מהמים (בכדי למנוע גושים), מוסיפים את כל המים מביאים לרתיחה, מכפים את הקצף מעל. מוסיפים את העדשים, קינואה ובורגול, מוסיפים את כל העשבים ומכבים את האש.

בתאבון!

מה אתם חושבים?

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
—————————————————-
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ של מגדלור ניוזר:
מגדלור ניוז אונליין – כל החדשות מכל האזור • חמ”ל – הודעות חירום מידיות • חדרה- חדשות חדרה • אור עקיבא – חדשות אור עקיבא • פרדס חנה-כרכור –חדשות פרדס חנה-כרכור •  בנימינה-גבעת עדה – חדשות בנימינה-גבעת עדה  • זכרון יעקב – חדשות זכרון יעקב •חריש – חדשות חריש • חוף הכרמל – חדשות חוף הכרמל •מנשה – חדשות מנשה • עמק חפר – חדשות עמק חפר
לכל הקבוצות של רשת מגדלור ניוזר – הקליקו
—————————————————-

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

במשך למעלה מ-13 שנים אנחנו מסקרים חדשות אזוריות!

האתר מגדלור ניוז הוא אתר חדשותי העובד ממש כמו ynet אך במתכונת אזורית. אנו מסקרים במהלך היום את כל המתרחש בערים וביישובים:

חדרה, פרדס חנה-כרכור, אור עקיבא, בנימינה-גבעת עדה, קיסריה, זכרון יעקב, ישובי חוף כרמל, עמק חפר, מנשה, אלונה, חריש ועוד.

דילוג לתוכן