מגדלור ניוז צרכנות | 6.6.2025 | 14:40

פרדס חנה-כרכור היא אחת המושבות שהפכו בשנים האחרונות למוקד קולינרי מרתק, בזכות שילוב של אופי קהילתי צעיר, קהילה יצירתית ויזמות קולינרית – כך פורסם בכתבה ב-ynet וב"ידיעות אחרונות". במושבה, שהתאחדה ממושבות ותיקות וקלטה אוכלוסיות מגוונות, הוקמו מתחמים כמו מתחם הידיות ו-אורוות האמנים, שמחברים בין אוכל, תרבות ואמנות.
הכתבה הציגה כמה מהשמות הבולטים בזירה המקומית: קלקידן, מסעדה אתיופית טבעונית של ישראלה אשטה, עם מנות מסורתיות על אנג'רה, תבשיל שירו, חילבה ועוד; המחתרת התאילנדית, מסעדה בבעלות משפחת צידון, עם מטבח תאילנדי אותנטי המשלב חומרים מקומיים. בין המנות: יאם נאם קאו תוד עם קארי אדום וסרירצ'ה מותססת במקום ובלומס, בית קלייה לקפה ומתחם קפה בחצר מפעל נטוש. אסף חניה, שהתמחה בתחום באוסטרליה, מגיש קפה ספשלטי, קולד ברו, מאפים וכריכים.

בלטו עוד: ברטה וינצ'י, מסעדה איטלקית-מקומית של השפים עידו פיינר וירון מלכה. בין המנות: פסטות עונתיות, פיצות מיוחדות וריזוטו מלוחייה, בחצר בית כרכורי טיפוסי; שוקוללה, בוטיק שוקולד של זוג עולים מצרפת, עם מעל 40 סוגי פרלינים – כולל פרלינים טבעוניים, הכל מיוצר במתחם אורוות האמנים.
לכתבה המלאה.