Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

חוסם פרסומות בנייד שלך מופעל!

גולשים יקרים, התוכן באתר הינו חינמי ומתאפשר בזכות המפרסמים שלנו. אנא כבו את חוסם הפרסומות על מנת להמשיך לקרוא. לא יודעים איך? צרו עימנו קשר בוואטסאפ: wa.me/972586672383

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

מגדלור ניוז

מפחיד: אם אתם אוכלים פופקורן שהוכן במיקרוגל – זה מה שמצא מחקר חדש

מאמר שפורסם לפני כשבועיים במגזין הרפואי “VERY WELL HEALTH”, מצא קשר בין אכילה משקית פופקורן המיועדת לשימוש במיקרו לבין סרטן ומחלות שונות לרבות מחלות בדרכי הנשימה. כך פורסם באתר “מאקו”.

לפי המצוין, “הקשר הפוטנציאלי בין פופקורן במיקרוגל לסרטן, נובע מהכימיקלים שנמצאים בשקיות הפופקורן, ה- PFAS העמידים לשומן, מה שהופך אותם לאידיאליים למניעת חלחול שמן דרך שקיות פופקורן. הבעיה איתם היא שהם מתפרקים לחומצה בשם PFOA – כימיקל שעל פי החשד גורם לסרטן”.

עוד נטען, כי אם החומרים הרעילים מצויים בשקית בכמות גבוהה, עלולה להיגרם תופעה המכונה “פופקורן ריאות” – תופעה שגורמת לצמצום מעברי האוויר וגורמת לשיעול, צפצופים וקוצר נשימה. ארגוני בריאות בארה”ב מדווחים כי החומר המסוכן בשקית אינו מיוצר עוד במדינה.

ד”ר מרינה תמיר צדקין, פארמקולוגית קלינית ומומחית לזיהומים במכללה האקדמית רמת גן, אמרה לחדשות 12: “חימום השקית גורם לפליטת רעלים רבים, העלולים לגרום למחלות כמו סרטן, מחלות כרוניות, מחלות נשימה ועוד. לדבריה: “כדי לאכול פופקורן באופן בטוח, אפשר להכינו בבית בקלות בשיטה הקלאסית, על ידי שימוש בגרגירי תירס ובסיר. אם בכל זאת בוחרים להשתמש בפופקורן הנמכר בשקית, יש לוודא שמצוין על האריזה כי היא אינה מכילה PFAS”.

לידיעה. 

דילוג לתוכן