מחזה קשה בחוף הים בחדרה: תושבים שביקרו בחוף בסוף השבוע שעבר וטרם יום כיפור, גילו ערות דגים מתים לאחר שנפלטו אל החוף. בעקבות הדגים הרבים דווח גם מפגע ריח חריף.
על פי רשות ניקוז ונחלים שרון, כפי שפורסם בסוף חודש אוגוסט, כשהתרחש גל אחר של תמותה, נמסר כי מבדיקה שערך פיקוח הנחלים של רשות הטבע והגנים, עולה כי נכון לעכשיו אין מדובר בזיהום ידוע שפגע בדגים.
ההערכה היא כי מדובר בשינויי טמפרטורה במים, ועקב עליית החום במים, הדבר עלול להשפיע על דגים רגישים ולהוביל למותם. עם זאת, לא נשללת גם סיבה אחרת שגרמה למות עשרות הדגים והעניין ייבדק.
כאמור, תופעת הדגים המתים אינה חדשה ומתרחשת אחת לתקופה. לפני כשנה נמסר מרשות הטבע והגנים כי מדובר בתופעה עונתית. "בעונת המעבר נוצרת תופעה של מחסור בחמצן בתוך המים, בעיקר בלילה. כשהטמפרטורה עולה ריכוז החמצן יורד, האצות נושמות ולא פולטות חמצן. הדבר יותר מצוקת חמצן במים. דגים שיודעים לנצל אוויר אטמוספרי, כמו האמנון והשפמנון, יכולים לשרוד את השעות הקשות. אולם דגים כמו הבורי, שאינם יודעים לעשות זאת, מוצאים את מותם מחוסר חמצן".
אירועים דומים של דגים מתים בשפך נחל אלכסנדר, שפך נחל חדרה וחוף הים התרחשו גם בסוף אוגוסט השנה וכן בקיץ 2021.
יש לציין כי דגים מתים נמצאים במקומות שונים במהלך השנה, ולא תמיד הסיבה היא טמפרטורת מים, אלא עשויה להעיד על זיהום במקור המים. כך למשל, בחודש מאי 2023, התגלתה תמותת דגים בשפך נחל צלמון המוביל לכנרת. יחידת כנרת של רשות המים קיבלה את הדיווח והחלה בחקירה יחד עם המשרד להגנת הסביבה ורשות המים. בין היתר, נלקחו דגימות מים ודגימות דגים על ידי רשות המים.
בין היתר יצאה הנחיה מקצועית למועצה האזורית עמק הירדן להעברת אלפי הדגים המתים לפתרון מוסדר באמצעות א.ע ביו אקולוגיה המאושר על ידי המשרד. הדגים המתים נאספו על ידי מפקחי יחידת כנרת של רשות המים ומפקחי רשות הטבע והגנים מטעם המשרד להגנת הסביבה.
הכווול הודות לאסדת הקידוח שלא ימכרו לכם לוקשים,גם לא רואים דיבידנטים וגם הורגים לנו את הים ,מדינה מסריחה מכסףשאונסת את אזרחיה ומחרטטת אותם בלי סוף ,כי הציבור מטומטם ולכן הציבר ישלם